Wandelgidsen brengen mij op leuke ideeën. Ook kan ik er van genieten dat een wandelgids mij achtergrondinformatie geeft over de plek waar ik wandel, de gebouwen die ik zie of over de geschiedenis van een landstreek. Het maakt het allemaal zoveel levendiger en ik leer er ook nog eens van. Wandelgidsen zijn leuk om te krijgen en leuk om weg te geven. Wat vind je van deze selectie?

Boekentips wandelen in Zeeland

Walcherse wandelingen

Auteurs: Els van den Kerkhof, Aagje Feldbrugge en Hans Corbijn

Uitwaaien op het strand, turen naar de horizon vanaf hoge duinen, struinen langs sloten en slenteren door historische steden. De liefhebber van zon, zee, rust en ruimte kan op Walcheren zijn hart ophalen. Van Arnemuiden tot Zoutelande en van Biggekerke tot Veere. De samenstellers Els van den Kerkhof, Aagje Feldbrugge en Hans Corbijn slaan niets over wat voor de wandelaar interessant kan zijn. Daarbij lopen ze zoveel mogelijk ‘van de weg af’ dwars door het boerenland, langs watergangen en kreken van dorpen naar steden. Overal is de stilte oorverdovend en de drukte van de vele toeristen ver weg. Kom tot rust en ontdek Walcheren: het ware wandelwalhalla.

Dankzij deze wandelgids weet nu iedereen waar Zoutelande ligt!

Provinciewandelgids Zeeland

22 leuke wandelroutes – van kort tot lang – in stad, landschap en natuur – voor elk wat wils – goed bereikbaar met openbaar vervoer

Auteurs: Bart van der Schagt

De 22 wandelroutes in dit boekje zijn zeer divers: van een struinroute aan de rand van Het Verdronken Land van Saeftinghe tot tochten langs de
talrijke Zeeuwse kreken, en alles wat daartussen zit: duinen en strand, bloemrijke dijken, Zeeuwse wateren en meren, groene steden, vogelrijke polders en uitgestrekte akkerlanden. Liefhebbers van absolute rust en stilte komen met de zes routes door Zeeuws-Vlaanderen volledig aan hun trekken. De stadswandelingen zijn geen toeristische sightseeings, de nadruk ligt op het stadsgroen en de rustigere stadsdelen.

Groots Genieten in de Kustprovincies

Wandelen en fietsen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland

Deze handzame pocketgids bevat 55 fiets- en wandelroutes door Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland.

Gidsen meerdaagse wandelroutes:

Verder in Zeeland: