Zeeland ligt toch een beetje in een hoekje van Nederland, waardoor het geen doorgaande lange-afstand-wandelpaden heeft. Dat wil niet zeggen dat je er niet prachtig meerdaags kunt wandelen. Het Oosterscheldepad laat je mooie delen van Zeeland zien en wandelen langs de kust en de grens met België biedt ook heel veel moois.

Dit zijn de lange afstandswandelingen in

Zeeland:

Het Oosterscheldepad

Streekpad 15
195 km – 16 etappes
Provincie: Zeeland

Het Oosterscheldepad is een Streekpad van 196 kilometer dat begint in Kruiningen en eindigt in Sint Philipsland. in 16 etappes maak je een rondgang door Zeeland, over een aantal Zeeuwse eilanden, rond het Nationaal Park Oosterschelde. Het pad maakt op twee punten gebruik van pontveren die alleen in de zomermaanden in de vaart zijn. Buiten dit seizoen is een complete wandeling moeilijk te realiseren.

Meer info over het Oosterscheldepad

Het Nederlands Kustpad deel 1 

LAW 5-1
372 km – 15 etappes – Van Sluis naar Hoek van Holland
Provincie: Zeeland

Het Nederlands Kustpad begint natuurlijk in Zeeland. In 372 kilometer loopt het langs de mooie Zeeuwse kust. Van Zeeuws-Vlaanderen naar Walcheren en via Noord-Beveland naar Schouwen Duiveland om vervolgens de route voort te zetten naar Zuid-Holland. Eindeloos wandelen langs de Zeeuwse kust met haar stranden, dijken, dammen en duinen. Geweldig om de Zeeuwse waterwerken wandelend te ervaren.

Meer info over deel 1 van het Nederlands Kustpad

Het Grenslandpad 

LAW 11
372 km – 27 etappes – Van Sluis naar Thorn
Provincies: Zeeland, Noord-Brabant, Limburg

Langs de grens in het zuiden van Nederland loopt het Grenslandpad, een lange afstand wandeling van Sluis in Zeeland, via Noord-Brabant naar Thorn in Limburg. Het vernieuwde Grenslandpad loopt langs de grillige grenslijn met België en steekt deze diverse malen over. De meeste tijd wandel je in Nederland, maar soms zie je aan de huizen dat je de grens bent overgestoken en in België loopt.

Meer info over het Grenslandpad

Verder in Zeeland: