We gaan op weg en nemen mee…

 

Het gebeurt me elke keer: vlak voor vertrek moet ik nog snel even mijn rugzak inpakken. Tijdens de wandeltocht kom ik er dan achter dat ik óf veel te veel mee sleep of weliswaar een tas bij me draag maar dat wat ik nodig heb er niet in zit. Ik heb daarom deze checklist gemaakt.

Wellicht is deze lijst voor jou ook handig. Je hoeft natuurlijk niet alles mee te sjouwen. Stel jezelf de drie vragen vooraf en bepaal aan de hand van de lijst of iets wel of niet mee moet. Dan kun je in ieder geval niets vergeten. Tenminste, voor mij is de lijst aardig compleet. Jij kunt natuurlijk je eigen aanvullingen hebben.

 

De 3 vragen vooraf:

1)     Wat voor soort wandeltocht?

2)     Verzorging onderweg?

3)     Wat voor soort weer?

 

Checklist rugzak:

◊  Water, camelbag/fles

◊  Thermosfles koffie

◊  Sultana’s

◊  Brood

◊  Ontbijtkoek

◊  Fruit

◊  Capri Sunne

checklist rugzak

 

◊  Bril

◊  Zonnebril

◊  Laagjeskleding: waterdichte jas/fleecevest/t-shirt lange mouwen/overhemd

◊  Sokken

◊  Regenbroek

◊  Poncho

◊  Pet

◊  Handschoenen

checklist rugzak

 

◊  Toiletpapier

◊  Papieren zakdoekjes

◊  Natte schoonmaakdoekjes

◊  Antibacteriële gel

 

 

checklist rugzak

◊  Portemonnee (kleingeld thuislaten behalve wc munt)

◊  Stempelkaart

◊  Treinkaart

◊  Routeboekje/routekaart

◊  GPS logger

checklist rugzak

 

◊  Telefoon + oplaadsnoer

◊  Fotocamera

◊  Paraplu

◊  Pen/opschrijfboekje

◊  Zitmatje

◊  Accupack

◊  Kompas (aan sleutelhanger)

chacklist rugzak

 

◊  Zonnebrandcrème

◊  Insectenmiddel

◊  Lippen balsem

◊  Tekenverwijderaar

◊  EHBO setje/ blarenpleisters/gewone pleisters/Paracetamol/Diclofenac