Ondanks hele goede voornemens is het me niet gelukt om tijdens de beklimming van de Kilimanjaro een dagboekje bij te houden. Het was te intensief en te inspannend om de indrukken op papier te zetten. In de herkansing maak ik dit verslag. Het is vooral een verslag over hoe ik de Kilimanjaro beleefd heb en verstopt in de tekst zitten een aantal nuttige tips voor wie ook die kant op gaat. Dus een een verslag ‘ter leering ende vermaeck’.

Dag 1. We vertrekken

1 September 2014. Eindelijk is het zo ver. Na bijna een jaar van gezamenlijk trainen en er naar toe leven, staan we met 11 man klaar om te vertrekken richting Tanzania. Het doel is om de top van de Kilimanjaro te halen.

De bepakking ligt al dagen klaar en er is goed over nagedacht. Gelukkig vliegen we met KLM en mogen we twee stuks bagage meenemen. Mijn bagage bestaat uit een waterdichte Helly Hanson tas, die straks mee de berg op moet. Daarin zit een uitgekiende hoeveelheid kleding, matje, slaapzak en andere spullen die ik op de berg nodig zal hebben. Alles is ook nog verpakt in vacuumzakken zodat het minder ruimte inneemt en niet vochtig kan worden. Ook zit er een hoeveelheid calorierijk voedsel in; noten, minimarsjes, gedroogd fruit en notenrepen.

Ik heb ook nog een grote koffer met giraffenprint bij me. Daarin zit mijn dagrugzak (lastig te vervoeren vanwege het frame) kleding en verzorgingsproducten die ik nodig zal hebben voor en na de beklimming.

We worden met 2 busjes opgehaald en rijden naar Schiphol. Daar de eerste van vele groepsfoto’s.

Het vliegtuig vertrekt prima op tijd. Even over tienen ’s ochtends stijgen we op. De vliegreis zal bijna 9 uur duren dus ruim de tijd om 2 huilfilms te bekijken. Vooral ‘The fault in our stars’ zorgt er voor dat ik met dikke rode ogen op Kilimanjaro Airport aankom.

                               

 

In Tanzania is het 1 uur later en donker. Gelukkig maar, want ik zie er niet uit. We worden opgehaald door 2 busjes. Alle bagage gaat op het dak en we rijden in het volstrekte donker naar ons hotel. We hebben hoegenaamd niets van onze omgeving kunnen zien. Dat wordt morgen bijzonder wakker worden.

 

                         

Maar eerst een gezamenlijke avondmaaltijd en dan onder de klamboe.

                       22.46

 

Meer lezen? Klik hier door naar dag 2