Zaterdag 19 september 2015. Vroeg uit bed om kwart over acht op het centraal station in Amsterdam te zijn. In Hoorn was het al gaan spetteren, bij Zaandam werd het echte regen en in Amsterdam hoosde het. Eerst maar eens de ergste bui afgewacht met een kop koffie en toen toch maar de regen in. Anja trok haar poncho aan. Voor mij deed de rode uitklapparaplu het uitstekend. Afstempelen op de Dam en daar gingen we.

20150919_085504  20150919_100003

 

 

 

 

 

Anja en ik hadden gekozen voor de 27 km. We hadden elkaar al een tijdje niet gesproken, dus druk pratend liepen we door het centrum van Amsterdam en gingen met een brug het IJ over. Ineens kwamen we langs de leukste huizen in prachtige dorpjes. “Waar zij we?” vroegen we ons af. Schellingwoude en Nieuwendam, ik had er nog nooit van gehoord. Zo kom je nog eens ergens en leer je wat. Inmiddels was het droog en aangenaam weer. Langs de route was het gezellig, met een heel aantal particuliere initiatieven met koffie, thee of ander lekkers.

IMG-20150919-WA0002

Bij elke stempelpost kregen we ook iets: een vruchtenbroodje, een appel, banaan of mandarijn. Lekker. De stempelposten waren prima verzorgd met muziek, eettentjes en de door mij zo gehate dixies. Wel fijn als je nodig moet.

De wandeling was voor ons goed te doen. Alleen de laatste paar kilometer vonden we niet leuk. Het trottoir was overvol en we schuifelden de laatste twee kilometer naar de finish. We gingen door het centrum van Zaandam heen, waar mensen gezellig op de terrassen naar de wandelaar zaten te kijken, maar zagen aan de bordjes dat we nog een stukje verder moesten. Veel verkeer, opstoppingen en een overspannen verkeerregelaar. Terwijl wij langzaam richting finish voortbewogen kwam er ook een grote stroom van wandelaars met de medaille al om, die terugliepen naar de trein. Aan een heel aantal was goed te zien dat ze deze extra kilometers niet op prijs stelden. Ze werden soms strompelend gemaakt.

Bij aankomst was er, zeer teleurstellend, geen finishbord. In plaats daarvan een groot bord: Start Alcoholgebied……… We haalden onze medaille op en dronken nog een frisje in het zonnetje. Dat was een leuke Dam tot Dam Wandeltocht 2015.

20150919_152829