De Egmond Wandel Marathon #EWM16, was ook dit jaar weer een cadeautje. Twee uitstekend georganiseerde wandelingen op een zaterdag en zondag in januari, zijn de basis van een geweldig leuk weekend. Je kunt kiezen voor de noord- of zuidroute en of je 10 of 21,1 km loopt. Beide routes gaan eerst over het strand. De 10 km gaat eerder de duinen in, de 21,1 km later. Via de duinen en een stukje bos loop je terug naar de feesttent in Egmond. Een prachtige route. Ook dit jaar was alles weer prima voor elkaar. Dank je wel, organisatie en vrijwilligers van Le Champion.

Route2015Dit is het tweede jaar dat ik de wandelmarathon van Egmond liep. Met vriendin Sally maken we er uitje van. Vrijdagmiddag checken we al in bij hotel Zuiderduin. Daar schuiven we aan bij het dinerbuffet, wat dit jaar echt prima was. Vooral de salades waren heerlijk. Daarna wat chillen voor de tv, ons verbazen over The Voice of Holland en op tijd naar bed.

Zaterdag 23 januari 2016

De volgende ochtend weten we niet wat we meemaken; wat een prachtig weer is het buiten. We vinden ons wandelmaatje Oscar bij de start en gaan samen op weg. We hebben al snel door dat we veel te warm zijn aangekleed. We hadden de kou van vorig jaar als referentie genomen maar nu is het ’s ochtends vroeg al gemakkelijk 8 graden. We wachten nog even met van alles uittrekken tot we het strand op gaan, daar kan het best wel kouder zijn. Maar ook dat is niet waar. We hebben vandaag de zuidroute en er staat amper wind. Heerlijk is het, de zon schijnt. We genieten met volle teugen en lopen de 21,1 km met gemak weg. Later blijkt dat deze dag de warmste dag ooit is, gemeten op een 23 januari. Boffen wij even.

ewm16 EWM16 wandelvrouwEWM16 WandelvrouwEWM16 WandelvrouwEWM16 wandelvrouw

Zondag 24 januari 2016

Zondag beginnen we aan de 2e halve marathon. Vandaag is alles anders. De lucht is bewolkt en als we het strand op gaan staat er een flinke wind. We prijzen onszelf gelukkig omdat we vandaag de noordroute hebben. De wind blaast ons in de rug. Als snel begint het te miezeren. Het lijkt niet heel erg maar toch worden we natter en natter. Eigenlijk fnuikend zo’n miezer: als het gewoon regent trek je regenkleding aan, maar nu denk je dat het wel meevalt tot je doorweekt bent. Het is fijn als we het strand af kunnen en wat meer beschutting vinden in de duinen. Het blijft de hele dag nat en mistig. Wat een verschil met gisteren.

ewm16 WandelvrouwEWM16 Wandelvrouw

Beide dagen tellen goed mee voor onze wandelchallenge #wandel1000km in 2016. Zaterdag gaf de meter 24 km aan en zondag 25,7 km. Dat maakt dat mijn tussenstand na dit weekend op 123/1000 staat.

Wil je ook mee doen met de wandelchallenge, kijk dan bij de Facebookgroep #wandel1000km en meld je aan. En omdat je later in het jaar start, bedenk: meedoen is belangrijker dan winnen. De weg er naar toe is leuker dan het uiteindelijke behalen van het doel.