Eigenlijk zou elke camping het moeten hebben; uitgeschreven wandelroutes die de campinggasten zo bij de receptie kunnen ophalen. Leuke interessante wandelingen in de omgeving, wandelingen speciaal voor kinderen of bijvoorbeeld wandelingen die je kunt combineren met een lekkere picknick. Wat absoluut niet mag ontbreken is de wandeling die je direct vanaf de camping maakt. Lekker om de ochtend mee te beginnen of juist om ‘s avonds na de BBQ nog even een ommetje te maken. Op camping La Bucherie hebben ze dit soort geplastificeerde wandelroutes klaar liggen. Helemaal top. Wij deden de wandeling rond de camping.

Riviertje La Bucherie

De route heet: Wandeling A: Riviertje la Bucherie. Dat verklaart dan ook meteen de naam van de camping. We lezen dat we twee keer het riviertje zullen oversteken. Verder belooft het een wandeling te worden met mooie uitzichten over het Park Regional. We zullen lopen over brede landweggetjes en kleine asfaltwegen.

Wandeling rond de camping. 

Vanaf de receptie wandelen we de weg omhoog de camping af. Al snel slaan we rechtsaf een landweggetje in, met bijbehorende plattelandsgeuren. We staan stil bij een stroompje. Zou dit het riviertje zijn? Ja, dat moet haast wel. Het wordt niet voor niets riviertje genoemd.

riviertje La Bucherie

Het is een echte wandeling over de Franse campagne; genieten van het charmante Franse platteland. Op enig moment zijn we even in vertwijfeling. Zullen we een weggetje ingaan waarvan we denken dat het bij een meertje uitkomt? Tuurlijk. Dat weggetje blijkt een stevige klim te zijn. We vermaken ons nog even met de koeien die van links naar rechts rennen, maar besluiten toch terug te gaan naar de oorspronkelijke route. Geen meertje te zien, dat hebben we vast verkeerd begrepen.

wandeling rond de camping La Bucherie
Het Franse platteland met zijn koeien
Lentebloemen
Het Franse platteland

Campingmeer La Grand Etang

Na ongeveer een uurtje wandelen (6 km) zijn we al weer bijna terug bij de camping. We besluiten om de andere campingwandeling die wel naar een meertje gaat eraan vast te plakken. Het is wandeling C: La Grand Etang, vernoemd naar de naam van het meer. De lange rechte weg er naar toe is even doorbijten (Pffff, wat zal die warm zijn in de zomer) maar dan komen we bij een geweldige plek; een echte recreatieplas waar de campinggasten van La Bucherie vol gebruik van kunnen maken.

de weg naar La Grand Etang
Het meer La Grand Etang
zit en geniet bij La Grand Etang

We wandelen het meer rond en nemen ook even de tijd om op het bankje aan de rand van het meer uit te kijken en te genieten.

Huis bij de visvijver

Dan de lange rechte weg weer terug om nog even stil te gaan staan bij de visvijver vlak voor de camping. Wat een idyllisch plekje en wat een mooi huis.

Lunch bij la Bucherie

Tijd om terug te gaan en heel tevreden met deze ochtend en deze wandeling, een lekkere lunch klaar te maken.

Handig om te weten: 

♦   Deze wandeling werd gemaakt vanaf camping La Bucherie. Deze camping ligt in de Dordogne, in Frankrijk. Kijk voor meer info op: camping la Bucherie.

♦   Ik maakte deze wandeling in het voorjaar van 2017. Lees over dit heerlijke weekendje weg in het blog: Wandelen en onthaasten bij Camping La Bucherie in de Dordogne.

♦   De routebeschrijving van deze wandeling kun je bij de receptie ophalen.

Cijfers & Weetjes

Afstand: 6 a 7 km, inclusief het rondje om het zwemmeer wordt het 11 km.

Duur: gecombineerd met het zwemmeer en inclusief fotomomentjes 2 en een half uur.

Stijgen & dalen: het gaat wat omhoog en omlaag, zeker goed te doen en goed voor de spieren.

Eet- en drinkgelegenheden: bij begin- en eindpunt camping La Bucherie en bij het zwemmeer La Grand Etang tijdens hoogseizoen.

Vertrek- en eindpunt: Receptie camping La Bucherie.

Endomondo kaartje campingwandeling La Bucherie