Dag 5 van de Walk of Wisdom.

Wat had ik weinig zin om te vertrekken vanmorgen. Ik lag net lekker te slapen toen de wekker ging, alles was vochtig buiten, de tocht van gisteren was een aanslag op mijn fysiek geweest en ik wilde gewoon nog wel een dagje blijven op deze geweldig leuke camping. Maar, alles was strak gepland en vandaag moest ik mijzelf zo’n 25 km dichter bij de Stevenskerk wandelen. Dat is mijn einddoel en daar zal ik morgenochtend om 11 uur opgehaald worden. Dus toch maar opstaan en mijn rugzak inpakken. (Ik detecteer hier wel een leermomentje.)

Koffie
Van mijn Engelen kreeg ik nog een beker koffie en ik ging onderweg. Zoals bijna elke ochtend was de route oppakken nog een dingetje. Vandaag kostte het me een half uur terwijl het in 5 minuten had gekund. Het zou toch niet zo’n dag worden?
Geen klagen vandaag over het weer. Koel, bewolkt en een windje. Het zag er in de verte zelfs wel wat dreigend uit. Ook geen klagen over de route. Het ging door leuke achteraf weggetjes, bospaadjes en vermeed de lange rechte wegen. Onderweg molens, kerken en zelfs een heus kasteel.

20160916_082904

20160916_085339

img_20160916_090641
Ik had verwacht in Leur of in Hernen iets van koffie en wat lekkers te kunnen scoren maar dat lukte niet. Dan maar door naar het eerstvolgende blauwe koffiecirkeltje (horeca) op de kaart. Weer 4 kilometer verder. Het lopen ging al moeizamer en de mueslikoeken waren al lang op. Daar aangekomen bleek het een kleine camping te zijn zonder enige horecavoorziening. Ik kon er even plassen en weer verder. Pas in Afferden was er een snackbar die zich café-restaurant noemde. Wat was ik blij. Ik ging bijna van m’n graatje. Ik bestelde een hamburger van het huis. Dat leek me beter dan frieten en frikadellen om 1 uur  ’s middags. Ik ga je niet vertellen wat er allemaal op de hamburger zat, maar doe het niet!
Gesterkt begon ik aan de laatste 10 km. Aan de route lag het niet. Die was prachtig. Over de dijk, uitkijkend over de uiterwaarden met aan de andere kant beneden aan de dijk de charmante dijkhuizen.

20160916_180234
Hoewel ik het idee had dat ik op elk bankje even moest uitrusten was ik toch al om half vier op de camping. Een record. Meteen het tentje neergezet in verband met de regendreiging en nu heb ik verder de rest van de middag en avond voor mijzelf. Letterlijk, want ik ben hier helemaal alleen. Op een man met een zitmaaier na….

Uitzicht vanuit mijn stoel voor de tent.
Uitzicht vanuit mijn stoel voor de tent.
Ik heb de hele avond voor mezelf.
Ik heb de hele avond voor mezelf.

Deze blogpost is met de telefoon gemaakt. Dat is best lastig dus een foutje hier en daar of een onzinnige opmaak, het is niet anders.

Snel naar dag 6?

Dag 6. Van Winssen naar de Stevenskerk in Nijmegen