“Ik las niets op je website over hoe het nu met jou gaat”, mailde Els van Vinaventura me, nadat ze me had geschreven dat haar wijnexcursies, waar ik aan mee zou doen, niet door gingen. Haar hele business lag stil, maar hoe ging het nu met mij? Ik had daar inderdaad nog niets over geschreven. Ik had me een beetje verdekt opgesteld. Dat is wat ik doe als ik het nog niet precies weet, of als het niet zo goed gaat. Pas als ik zelf een oplossing gevonden heb, of als de zon weer is gaan schijnen kom ik naar buiten. Rare gewoonte, moet ik eens wat aan doen.

Vol energie

Inmiddels gaat het weer uitstekend met me. Ik zit vol energie en heb een nieuwe uitdaging gevonden waar ik met heel veel plezier aan werk. Maar dat heeft allemaal wel even geduurd. Net zoals velen anderen was ik aardig van slag van het hele coronagedoe. Ik was teruggekomen van een weekje skiën in Oostenrijk, waar net de corona in alle hevigheid was geland en alle skioorden en de grenzen achter ons sloten. Ik moest er nog wel een beetje om lachen, maar het duurde niet lang of in Nederland brak het ook los. Nog niet dicht bij ons in de buurt, maar Noord-Brabant kreeg de volle laag, dus toch nog een beetje een ver van mijn bed show.

Dit jaar knallen

Ik had me helemaal ingesteld om dit jaar te gaan knallen. Mijn agenda stond vol. Ik had een hele goede Vakantiebeurs gehad en zo mogelijk een nog betere Fiets en Wandelbeurs. Al lekker veel opdrachten binnengehaald; dit zou mijn beste jaar tot nu toe worden. Maar het ene na het andere afbericht kwam binnen en toen Rutte allerlei coronamaatregelen aankondigde was mijn agenda in één klap leeg. Balen!

Tegelijkertijd veranderde natuurlijk ook heel wat op sociaal gebied. Ik volgde op de tv de ellende die zich opstapelde in de ziekenhuizen, de ouderen die beschermd moesten worden, de vele doden die dagelijks te betreuren waren. Maar dichterbij ook de pijn dat ik niet dichterbij mijn eigen ouders mocht komen, terwijl die juist nu zo’n moeilijke tijd doormaken met mijn moeder die ernstig ziek is.

Social Media

Ik trok me wat terug van Social Media. Ik vond het vervelend om te zien dat mensen elkaar de maat aan het nemen waren over of ze wel of niet genoeg coronaproof aan het wandelen waren. Er was veel verwarring over of je nu wel of niet naar buiten mocht en toen natuurorganisaties opriepen op bepaalde natuurgebieden te mijden vlogen de terechtwijzingen en nare opmerkingen over het scherm, richting de mensen die gewoon een rondje aan het wandelen waren. Wat zijn er toch een betweters in de wereld, die meteen hun waarheid aan anderen opdringen. Niet leuk.

Inkomstenderving

Qua werk was ik er wel snel uit. Ik kon heel lang ongelukkig zijn van de inkomstenderving, maar daar zou ik niets mee opschieten, dus niet doen.
Ik hoefde overigens niet stil te zitten. Ik heb voor maanden materiaal liggen voor nieuwe blogs en er moet ook heel wat werk aan de achterkant van de Wandelvrouw website verzet worden. Ik zou er alleen geen cent mee verdienen en er zit helemaal geen druk achter. Ik kom dan toch moeilijk op gang. Gelukkig heb ik genoeg affiliate inkomsten om de vaste lasten te betalen. De rest komt ten laste van mijn spaargeld. Dat is natuurlijk wel balen, maar het is wat het is.

Boek schrijven

Ik had nog een ander ijzer in het vuur. Ik was in onderhandeling met een uitgever over het schrijven van een boek. Ik ging gewoon alvast beginnen. Het boek zou het grote Wandelen & Afvallen Boek worden. Mijn favoriete onderwerp. Heerlijk om al mijn kennis daarover nu aan het papier toe te vertrouwen.

Tot de uitgeverij liet weten dat zij in verband met Corona alle nieuwe projecten had stopgezet. Ze stelden voor om in september weer eens verder te kijken. Alsof er een ballon leegliep. Daar had ik niet van terug.
Ik was echt even uit het veld geslagen. Wat nu? Natuurlijk kon ik het boek evengoed afschrijven, maar als er geen druk achter zit functioneer ik niet effectief. Dat zou een slepend gebeuren worden. Dat was het ook al een beetje met de Wandelvrouw website; wat vandaag niet lukt kan morgen wel, of overmorgen. Ik kwam in een soort vacuüm terecht en voelde me corona-moe.

Online trainingsprogramma

Het heeft zeker een week geduurd tot ik bedacht dat ik Wandelen & Afvallen boek ook zou kunnen bewerken tot een online trainingsprogramma. Een programma waar je in 3 maanden leert hoe je van wandelen slanker, fitter, gezonder en gelukkiger kunt worden.

Inmiddels was ik zelf van al het coronagedoe ook wat aangekomen. Ik besloot om mijn eigen afvalprogramma te testen en startte onder andere met een dagelijkse ochtendwandeling. Daar knapte ik verschrikkelijk van op. Mijn energie begon te stromen en ik werd steeds creatiever. (Zie je wel; wandelen helpt) Mijn nieuwe plan werd steeds concreter. Ik ga een nieuwe website Wandelen & Afvallen maken, waarin ik al mijn artikelen kwijt kan over wandelen in combinatie met afvallen, fitter worden, gezonder worden en gelukkiger worden. Daarnaast ga ik een online trainingsprogramma maken waarmee ik mensen kan begeleiden om op een verantwoorde en effectieve wijze af te vallen met behulp van wandelen. Op zo’n manier dat het goed vol te houden is, en deel gaat uitmaken van een nieuwe life-style. Geen gejojo met dit programma.

2 kilo afgevallen

Ik ben nu een week bezig en al 2 kilo afgevallen! Door dit programma zelf te doen voel ik zo goed wat voor moois het brengt. Afgezien van het gewichtsverlies voel ik me nu al zoveel beter.
Ik heb er voor gekozen om de dag te beginnen met een wandeling. Het lijkt een hele tijdsinvestering, maar in plaats van eerst de krant lezen, ontbijten, koffie drinken en heel langzaam op te starten, zonder te weten waar te beginnen, kom ik nu terug van een wandeling en noteer ik tijdens mijn ontbijt alle leuke ideeën die ik onderweg heb gekregen. Ik heb de planning voor de dag al gemaakt en bruis van de energie.

Geïnteresseerd?

Aan het begin van dit stuk schreef ik dat ik zou moeten stoppen met pas communiceren als het helemaal klaar is. Om meteen de daad bij het woord te voegen, neem ik je graag mee in het proces van het maken van de Wandelen & Afvallen website en het trainingsprogramma. Ben je geïnteresseerd in wandelen en afvallen? Laat dan hier je emailadres achter. Ook als je de nieuwsbrief van Wandelvrouw al ontvangt.

Ik hou je op de hoogte van de vorderingen.

Ben je geïnteresseerd in wandelen en afvallen en wil je op de hoogte worden gehouden van de ‘making off’ van de nieuwe website en het online trainingsprogramma, laat dan je naam en e-mailadres achter.