Sinds afgelopen week (november 2015) mag ik mijzelf  TriA© Wandelcoach noemen.  Bijzonder, vind ik zelf. Anderhalf jaar geleden had ik er zelfs nog nooit van gehoord. Dat is misschien wel vreemd voor iemand die al jaren beroepsmatig veel coachte en dat ook nog eens met heel veel passie en plezier deed en daar regelmatig voor bijschoolde.

Ik noem anderhalf jaar geleden omdat ik toen serieus begon met het vaker wandelen van langere afstanden. Naarmate ik dat meer deed en daar ook regelmaat in bouwde  werd ik mij steeds meer bewust van de bijzondere uitwerking die het wandelen op mij, maar ook op anderen had. Vooral de ervaring dat het wandelen je letterlijk en figuurlijk in beweging zet was voor mij heel bijzonder. Door te wandelen in de natuur voel je je vrij en kun je met afstand kijken naar je huidige situatie. Dat gaf mij nieuwe inzichten. Ik kon daar wandelend ook heel creatief over nadenken en over praten. Ik  kwam tot allerlei actieplannen. Het energieke van het wandelen maakte dat het ook echte actieplannen waren en niet alleen vage voornemens. En als ik het even niet meer zag zitten wandelde ik mijzelf weer nieuwe energie in.

Een andere belangrijke ervaring was voor mij dat je zo gemakkelijk praat en je je zo gemakkelijk openstelt als je met iemand in de natuur wandelt. Je hoeft elkaar niet steeds diep in de ogen aan te kijken, stiltes zijn niet ongemakkelijk waardoor je de tijd kunt nemen om na te denken over een antwoord. Wandelen maakt je losser en meer ontspannen, ook in het gesprek.

Santiago de Compostella

Natuurlijk wist ik wel dat wandelen iets met je kan doen. Niet voor niets lopen zoveel mensen naar Santiago de Compostella en melden nadien stuk voor stuk dat het een bijzondere en verrijkende levenservaring was. Maar nu ervaarde ik zelf al de positieve uitwerking van een gewone wandeling. Het zette mij aan het denken over het inzetten van het wandelen in coachtrajecten. Pas toen ontdekte ik via internet het ‘Wandelcoachen’ en zag ook dat daar opleidingen in te volgen waren. Ineens ging het balletje snel rollen. Ik maakte de keuze voor de TriA© Wandelcoach opleiding van Wandelcoach Nederland; een opleiding die ik nu dus heb afgerond.

Wandelcoach opleiding

De TriA© Wandelcoach opleiding is compleet, toepasbaar en praktijkgericht. Heerlijk! Gewoon aan de slag met de methodiek en met jezelf. Gaandeweg de opleiding blijkt dat de voordelen van het buiten in de natuur coachen vele malen groter zijn dan ik in eerste instantie had bedacht. Het biedt zoveel mogelijkheden.

Ellen Borst heeft daar een prachtig artikel over geschreven in het blad Inzicht, Jaargang 15/2. Beter kan ik het zelf niet verwoorden.

Klik hier om het artikel ‘NLP in de natuur VAN BINNEN NAAR BUITEN’ te lezen. Er opent een PDF.

flavicon wandelvrouw