Trainen en afvallen

Vanmiddag tennissen. Heerlijk! Vooral ook omdat ik me vandaag helemaal sterk en fit voel en niet zoals afgelopen weken op maandag toch merkte dat ik 30, 40 of zelfs 50 kilometer in de benen had. Ben zo benieuwd of dat bij iedereen zo is. Of ben ik de enige die na een stevig wandelweekend op maandag probeert Wimbledon te winnen?

 

Wat ik ook wel bijzonder vind is dat de vermoeidheid niet alleen in de benen zit. Ook het bovenlijf deelt mee in de stijvigheid.  Misschien is stijvigheid niet eens het goede woord. Na eventjes bewegen ben ik niet stijf meer, maar voelt het meer aan als vermoeidheid. Een topprestatie kan ik in ieder geval niet meer leveren.

Bodysupport

afvallenIk heb me daarom tot de sportschool gewend. Twee vragen had ik: Ik wilde werken aan het versterken van mijn spierkorset en ik wilde ook wel wat kilo’s kwijt. Dus sinds vorige week maandag doe ik mee aan het programma Bodysupport. Ik heb een weekprogramma meegekregen met wat ik eten mag en elke dinsdagochtend staat mijn coach klaar om me te begeleiden. Meten en wegen, een goed gesprek en daarna met een schema de fitnessapparaten langs. Tussendoor nog een buikspierkwartiertje en eindigen met 20 minuten cross trainen. (pfff) Verderop in de week nog een keer het fitness schema of een groepsles met spierversterkende oefeningen. Dit is week 1 dus ik kan nog steeds blij zeggen dat het goed te doen is.

 

Afvallen

Het eetschema is echt wel bijzonder in de zin dat het uitgaat van een standaard iemand die ontbijt, luncht en dineert, maar dan wel met forse hoeveelheden. Bijvoorbeeld 3 boterhammen ’s ochtends is voor mij  echt wel veel. Dan komen daar nog 3 keer tussendoortjes bij die er ook mogen zijn. Bijvoorbeeld een banaan samen met een bakje yoghurt met vruchten, als 1 tussendoortje. Veel hé.

Daar ga ik dus niet van afvallen dacht ik. Maar vanochtend even stiekem op de weegschaal: ruim 2 kilo kwijt. Ik wacht nog even het echte weegmoment af morgen, maar als dit waar is……

Afgelopen week

Afgelopen week was rustig met wandelen. Op dinsdag een fijne lange avondwandeling gemaakt; het kan weer, nu het gewoon langer licht blijft.  Op vrijdag heb ik samen met wandelmaatje Frans de Groene Wissel Breukelen gelopen. Dat waren 15 mooie kilometers. Trouwens leuk om te ontdekken dat je afspraken verderop heel goed kunt combineren met een wandeling en dat steeds meer mensen ‘ja’ zeggen als je voorstelt een afspraak wandelend te doen.

Komende week

En jaaaa, voor komende week staat de Bloesemtocht op het programma. Zin in. Houd mijn Twitter en Facebook in de gaten, ik zal vast van me laten horen. Dan ben ik ook benieuwd hoe het jullie vergaat, dus Twitter en Facebook gezellig terug. Naderhand zal ik er een blog schrijven voor de Viavierdaagse site. We houden dus contact.

Wandelze,

wandelvrouw