Zoek je leuke dingen om te doen in Drenthe? Dingen die lekker actief zijn en waar ook nog een beetje bij gewandeld kan worden? Ik heb er een aantal voor je uitgezocht die ergens een relatie met wandelen hebben. Want zeg nou zelf, actief bezig zijn is toch het aller fijnste.

Alles over hunebedden

Denk je aan Drenthe dan denk je aan hunebedden. Ik tenminste wel. Wil je er alles over weten, ga dan naar het Hunebedcentrum in Borger. In Nederland staan nog 54 hunebedden en het grootste staat bij het centrum.  Naast het museum is het Oertijdpark geopend. Daar kun je ervaren hoe onze voorouders leefden in hun boerderijen. Je kunt hier ook een wandeling maken door 150.000 jaar geschiedenis van Drenthe.

Meer info over het Hunebedcentrum

Leuke dingen die niets kosten

Zoek je een leuk uitje, liefst niet te duur? Hoe makkelijk kan het zijn? De leukste tips voor gratis uitjes zijn op een rijtje gezet in dit artikel. Spullen pakken en gaan!

Lees het artikel: De leukste gratis uitjes in Drenthe.

Ontdek Veenhuizen

Veenhuizen was één van de Dwangkoloniën die opgericht zijn voor de Koloniën van Weldadigheid. Het was één van de vier onvrije Koloniën. Hier verbleven bedelaars en landlopers gedwongen onder 24-uurs bewaking. Breng je een bezoek dan vind je hier nog veel sporen van die tijd. He tis indrukwekkend. Breng zeker een bezoek aan het Lees meer over de koloniën van Weldadigheid.
Er zijn verschillende wandelroutes die je langs alle bijzondere plekjes leiden. Een van de routes staat beschreven in de wandelgids Weldadig Wandelen. Daarin kun je ook veel teruglezen over De Koloniën van Weldadigheid.

Lees meer over de koloniën van Weldadigheid

Meer over Drenthe: