Zoek je een wandelroute of wandelroutes in Drenthe? Hier vind je een overzicht van verschillende websites die allerlei soorten dagwandelingen hebben. Ben je op zoek naar een meerdaagse route kijk dan bij de pagina lange afstandswandelingen in Drenthe.

Wandelroute zoeken in Drenthe

Lokale websites:

Drenthe.nl
Drenthe.nl is dé toeristische website van Drenthe. Er is een aparte startpagina over wandelen. Je vindt er wandelroutes  in de Kop van Drenthe, de Hondsrug, Zuidwest-Drenthe en Midden-Drenthe.

Het Drentse Landschap
Het Drentse Landschap heeft dan 100 fiets- en wandelroutes, waaronder de knapzakroutes en een overzicht van waar je mag wandelen met de hond.

De knapzakroutes zijn een begrip. De knapzakroutes gaan niet over de bekende paden, maar laten je juist de meest bijzondere plekjes in Drenthe zien. Je kunt de boekjes niet meer kopen, maar de routes zijn nog steeds te downloaden vanaf de website eindjeomindrenthe.nl.

Eindje om in Drenthe is een initiatief van Het Drentse Landschap. Je vindt er een hele verzameling mooie wandelroutes met mobiele rondleiding, kaart, PDF en GPX.

Meer handige websites:

Landelijke websites:

Wandelzoekpagina
De Wandelzoekpagina is het meest uitgebreid van alle zoekpagina’s. Het biedt onder andere NS wandelingen, Groene Wissels, Trage tochten, en stadswandelingen in Drenthe.

RouteYou
RouteYou heeft een mooie overzichtskaartje met wandelingen in de provincie Drenthe.

Route.nl
Op de website van Route.nl vind je een hele verzameling leuke wandelingen in Drenthe, die ook nog eens met een app te volgen zijn.

Wandelnet.nl
LAW’s, Streekpaden en een hele verzameling kortere wandelingen in Drenthe, je kunt het allemaal terugvinden op de website van Wandelnet. Klik door naar de overzichtspagina Drenthe.

ANWB
Neem een kijkje in de wandelrouteverzameling Drenthe van de ANWB.

Wandel.nl
Op Wandel.nl staan wandelroutes en wandelevenementen. Je kunt ze per provincie selecteren.

Wandelnetwerken:

Op steeds meer plekken in de provincie Drenthe kun je van knooppunt naar knooppunt wandelen. Je kunt er meer over lezen op Drenthe.nl.

Je kunt je route in Drenthe online samenstellen via de routeplanner van Wandelnet. Wandel je liever 

Kaarten van het wandelnetwerk in De Wolden en Westerveld zijn te verkrijgen bij de Tourist Info Punten.

Wandelroutes Drenthe in de natuur zoeken - D
Wandelen in de natuur van Drenthe.

Wandelroutes Drenthe in een App:

Met de betaalde app Routabel (voorheen: AbelLife) ontdek je Drenthe op een bijzonder leuke manier. Interessante anekdotes, filmpjes, foto’s en leuke tips voor onderweg maken je tocht tot een hele belevenis. De app werkt volledig offline, dus over je bereik onderweg je je geen zorgen te maken. Kijk op routeabel.nl

WandelZapp is de wandelapp van de Wandelzoekpagina. Alle routes van die pagina gewoon op je telefoon. Je betaalt per gedownloade wandelroute.

Wandelinspiratie uit leuke gidsen?

Rondje wandelen in Drenthe

Dit leuke boekje is perfect als cadeautje of om lekker zelf te houden. Dit boekje biedt 13 prachtige wandelingen door het Drentse Landschap en 8 heerlijke recepten om klaar te maken en mee te nemen voor onderweg. De afstand van de wandelroutes variëren tussen de 6 en 18 kilometer vanaf verschillende startplaatsen.

Groots Genieten in Noord Nederland

Fietsen & Wandelen vanuit horeca locaties in Noord-Nederland. Ontdek leuke routes in Flevoland, Groningen, Drenthe en Friesland met dit handzame routeboekje dat perfect in je broek- of jaszak past door het compacte A6 formaat.

Meer leuke wandelgidsen Drenthe zien? Ga dan naar: Boekentips