Zoek je leuke dingen om te doen in Limburg? Dingen die lekker actief zijn en waar ook nog een beetje bij gewandeld kan worden? Ik heb er een aantal voor je uitgezocht die ergens een relatie met wandelen hebben. Want zeg nou zelf, actief bezig zijn is toch het aller fijnste.

Mijn persoonlijke favoriet:

Walking Dinner

cuisine - heerlijke maaltijdWat is nu leuker dan een stad te ontdekken door met een self guided wandeling van restaurant naar restaurant te lopen en in elk restaurant 1 gang (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) te krijgen? Bij elke gang is een glas wijn, of ander drankje inbegrepen. De wandelroutes zijn met zorg samengesteld en voeren je langs de highlights en bijzondere plekken van de stad. Echt top! Dit leuke ‘Walking Dinner’ kun je in de provincie Limburg in Maastricht, Venlo en Venray doen.

Kijk voor meer info op de website van Walking Dinner

Grotklautertocht

Voor een spannend en inspannend uitje doe je mee met de klimtocht onder en rondom de kasteelruïne Valkenburg. Super leuk om met kinderen te ondernemen, maar ook voor volwassenen. Kruipdoor sluipdoor, door oude vluchtwegen van de kasteelruïne, via trappen en ladders, omhoog langs een klimwand en abseilen in een 25 meter diepe waterput. Een unieke ervaring! Dit programma is uitermate geschikt voor iedereen, omdat geen enkel onderdeel verplicht is en dus iedereen zijn of haar grenzen zo hoog kan leggen als men zelf wil. Duur: 1 ½ uur

Meer info over de grotklautertocht

Er is trouwens veel meer te beleven in en rondom de kasteelruïne Valkenburg. Check de website.

WhatsApp Moordtocht in diverse steden

kaartlezenSpeel dit leuke spel in o.a Maastricht, Valkenburg en Venlo. Er is een moord gepleegd en de vraag is of jij die met jouw collega’s, vrienden of familieleden kunt oplossen. Jullie gaan met behulp van foto’s en een kaart van de stad op zoek naar aanwijzingen. Via WhatApp heb je contact met de instructeur. Al lopend langs de leukste plekjes van de stad verzamelen jullie zo steeds meer aanwijzingen over de moord. Lukt het jullie om de moord binnen de tijd op te lossen?

Kijk voor meer info op de website van Moordtocht

Het drielandenpunt

Je moet er geweest zijn; het drielandenpunt. De plek waar de grenzen samenkomen en ook het hoogste punt van Nederland is, wordt jaarlijks druk bezocht vanwege haar aantrekkelijke en uitgebreide wandelmogelijkheden. Je kunt hier genieten van de beschermde natuur en de vele recreatieve mogelijkheden. Er zijn onder andere twee uitkijktorens, de vijftig meter hoge Koning Boudewijntoren, en de Wilhelminatoren. Eveneens is er een doolhof gebouwd nabij het drielandenpunt. Wandelroutes worden aangegeven op borden op het terrein.

Meer info over het drielandenpunt

Meer over Limburg:

Naar de Startpagina: Wandelen in Limburg