Zoek je een wandelroute of wandelroutes in Limburg? Hier vind je een overzicht van verschillende websites die allerlei soorten dagwandelingen hebben. Ben je op zoek naar een meerdaagse route kijk dan bij de pagina lange afstandswandelingen in Limburg.

Wandelroutes zoeken in Limburg

Lokale websites:

Visit Zuid-Limburg
Wandelen in Zuid-Limburg is populair. Er lopen honderden kilometers aan prachtige wandelpaden. Kijk voor een overzicht en heel veel inspiratie op de website van Visit Zuid-Limburg.

Hart van Limburg
Ontdek de wandelmogelijkheden van Noord- en Midden-Limburg via de website Hart van Limburg.

Visit Noord-Limburg
Ook de website Visit Noord-Limburg heeft een uitgebreide wandelpagina met vele wandelroutes.

Wandelgids Zuid-Limburg
Jos Wlazlo is in 2003 begonnen met zijn website waarop hij wandelroutes verzameld. Inmiddels zijn het er bijna 1500. Ze zijn gratis te downloaden van de website Wandelgids Zuid-Limburg.

 

Landelijke websites:

Wandelzoekpagina
De Wandelzoekpagina biedt NS wandelingen, Groene Wissels, Trage tochten, en stadswandelingen in Limburg.

RouteYou
RouteYou heeft een mooie overzichtskaartje met wandelingen in de provincie Limburg.

Route.nl
Op de website van Route.nl vind je een hele verzameling leuke wandelingen in Limburg, die ook nog eens met een app te volgen zijn.

Wandelnet.nl
LAW’s, Streekpaden en een hele verzameling kortere wandelingen in Limburg, je kunt het allemaal terugvinden op de website van Wandelnet. Klik door naar de overzichtspagina Limburg.

ANWB
Neem een kijkje in de wandelrouteverzameling Limburg van de ANWB.

Wandel.nl
Op Wandel.nl staan wandelroutes en wandelevenementen. Je kunt ze per provincie selecteren.

Andere handige websites met routes:

Wandelnetwerken:

Limburg is de populairste wandelprovincie van Nederland. Limburg heeft iets dat doet vermoeden dat je al in een ander land bent: het prachtige diverse landschap, de Maas die door het landschap stroomt en de grens welke nooit ver weg is. Het Wandelnetwerk Limburg is het oudste wandelnetwerk van Nederland. Er is niet één aansluitend netwerk, het zijn verschillende individuele netwerken veelal op initiatief van gemeentes gestart.

Er liggen plannen om in 2022 een uniform wandelnetwerk voor Zuid-Limburg te realiseren.

Het Wandelnetwerk Limburg bestaat uit meerdere individuele wandelnetwerken.

Op de routeplanner van Wandelnet wordt steeds meer van Limburg opgenomen.

Wil je zelf je route plannen?

Op de website van Visit Noord-Limburg vind je een routeplanner en routes in en informatie over gemeenten Gennep, Bergen, Venlo en Horst aan de Maas.

Op de website van Visit Noord- en Midden-Limburg vind je een routeplanner en routes in en informatie over gemeenten Venray, Peel en Maas en de gemeenten in Midden-Limburg.

Wandelroutes Limburg - Trage tocht Holset

Wandelroutes Limburg in een App:

Met de gratis IVN Routes app heb je altijd zo’n 450 wandelingen en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak.

Met de betaalde app Routabel (voorheen: AbelLife)  ontdek je Limburg op een bijzonder leuke manier. Interessante anekdotes, filmpjes, foto’s en leuke tips voor onderweg maken je tocht tot een hele belevenis. De app werkt volledig offline, dus over je bereik onderweg je je geen zorgen te maken. Kijk op Routabel.nl.

WandelZapp is de wandelapp van de Wandelzoekpagina. Alle routes van die pagina gewoon op je telefoon. Je betaalt per gedownloade wandelroute. 

Wandelinspiratie uit leuke gidsen?

Een wandeling rondom Zuid-Limburg

In 11 etappes van gemiddeld 25 kilometer komt de wandelaar terecht op plaatsen waarvan hij het bestaan niet had kunnen vermoeden. Een prachtige wandelroute rondom Limburg.

Groots genieten in Limburg

15 wandelingen – 14 fietstochten
Deze handzame pocketgids is jouw ideale hulpmiddel als je op pad wilt gaan in Limburg. Blader lekker door deze gids heen en plan de mooiste tochtjes door het glooiende landschap van heel Limburg. Speciaal voor jou schitterende natuurgebieden, interessante bezienswaardigheden en leuke plekjes voor een hapje, een drankje of een comfortabele overnachting uitgezocht. Veel plezier onderweg!

Meer leuke wandelgidsen Limburg zien? Ga dan naar: Boekentips

Verder in Limburg: