Meerdaagse wandelevenementen in Noord-Holland

Er is veel te beleven op meerdaags wandelgebied in Noord-Holland. Er zijn wandelevenementen van twee dagen (Egmond en Texel) oplopend tot 5 dagen (de Strandvijfdaagse en de herfstvijfdaagse). Genoeg te beleven dus. 

 

Dit is het overzicht:  

egmond wandelmarathon logoDe Egmond wandelmarathon

zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023

Een echte favoriet en voor mij de start van het wandelseizoen. Deze tweedaagse wandeltocht door het Noordhollands Duinreservaat kent een noord- en een zuidroute. Je begint over het strand en loopt vervolgens door de duinen en bos terug naar Egmond aan Zee. Je kunt 1 of 2 dagen lopen en mag zelf kiezen welke route je wilt doen.

Startplek: Egmond aan Zee
Routes: 10,5 of 21,1 km
WebsiteDe Egmond wandelmarathon

wandelvierdaagse haarlem logoWandel4daagse Haarlem

Met de wandelvierdaagse Haarlem wandel je vier dagen door de mooiste gebieden van Zuid-Kennemerland. Je komt onder andere door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, door de natuurgebieden van PWN, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Waternet (Amsterdamse Waterleidingduinen).

Startplek: Haarlem
Routes: 10, 15, 20, 25, 30 en 40 km
Website: www.wandel4daagsehaarlem.nl

Om 't Eiland - wandeltweedaagse - logoOm ‘t Eiland

Zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023

Om’t Eiland is een geheel verzorgde tweedaagse recreatieve wandel-kampeertocht om het eiland Texel. De route start op het moment dat je de boot af komt en loopt via de ‘onderkant’ van het eiland naar een vijfsterrencamping in de Cocksdorp. Daar overnacht je in je eigen tent die er met bagagevervoer naar toe is gebracht. Op dag twee wandel je via de ‘bovenzijde’ van het eiland terug naar de boot. en unieke ervaring!

Startplek: de veerhaven van Texel
Routes: 32 en 28 km
Website: www.omteiland.nl

Wandelvierdaagse het Gooi - logoWandel4daagse Het Gooi

14 t/m 17 juni 2023

Voor de wandel4daagse Het Gooi zijn er vier mooie routes die voeren door het Gooi, Eemland en de Vechtstreek. De routes starten en eindigen steeds in Laren.

Startplek: Laren
Routes: 10, 20, 30 en 40 km
Website: www.wandelvierdaagsehetgooi.nl

plus wandelvierdaagse alkmaar - logoPlus Wandel4daagse Alkmaar 

14 – 17 juni 2023

Vanaf verschillende startplekken vanuit Alkmaar vertrekken 4 wandelroutes door het Noord-Hollands Landschap. Op de eerste dag de Strand- en Duinenroute door Egmond aan Zee, Camperduin, Schoorl en Bergen. De tweede dag BroekerVeilingroute
door Oudorp, Oterleek, Hensbroek, Heerhugowaard, Broek op Langedijk, Sint Pancras en Heilooërbos. De derde dag de Abdijroute door Alkmaar, Akersloot, Castricum, Limmen, Egmond-Binnen en Heiloo en de laatste dag de Geestmerambachtroute door Alkmaar centrum, Geestmerambacht, Warmenhuizen en Koedijk.

Startplek: Alkmaar
Routes: 8,5, 15, 20, 25 km          *inschrijven voor 2 of 4 dagen
Website: www.pluswandel4daagsealkmaar.nl

wandelvierdaagse schoorlse duinenWandelvierdaagse Schoorlse Duinen

van maandag 23 t/m donderdag 26 oktober 2023

Wat vroeger de herfstwandelvijfdaagse was, is nu de wandelvierdaagse Schoorlse Duinen geworden. Wat hetzelfde is gebleven, is dat dit wandelevenement door de prachtige Schoorlse Duinen gaat. De 2 langere afstanden komen ook buiten de Schoorlse Duinen; in het zuiden in Bergen aan Zee en het noorden in Camperduin en Petten.

Startplek: Schoorl
Routes: 10, 15, 20, 15 km       *er kan per dag ingeschreven worden
Website: www.sportwandelschool.nl/wandel4daagse-schoorlse-duinen

meerdaagse wandelevenementen - strand6daagse - logoDe Strand6daagse

Maandag 24 juli t/m zaterdag 29 juli 2023

De Strand6daagse is een geheel verzorgde zesdaagse recreatieve wandel-kampeer vakantie. Je wandelt zelfstandig over het strand van Hoek van Holland naar Den Helder en onderweg wordt door de maximaal 800 deelnemers uitsluitend in zelf meegenomen tenten overnacht, op de door de organisatie verzorgde kampeerterreinen. Vrijheid, blijheid is het devies op deze wandeltocht. Er zijn geen stempelposten, en is geen dwang tot presteren en het gaat om de gezelligheid van het wandelen en het kamperen.

Startplek: Hoek van Holland, Wassenaar, Noordwijk aan Zee, IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog.
Routes:  33, 18, 31, 24, 27 en 14 km
Websitewww.strand6daagse.nl