Sportief cadeautje voor de feestdagen

Ben jij nog op zoek naar een schoencadeautje of een leuke attentie voor onder de kerstboom? Dan hebben we goed nieuws. Vanaf vandaag is de nieuwe wandelgids van het Noord-Hollandpad te koop. Een compleet herziene editie met een actuele etappe-indeling, nieuwe kaarten, QR-codes voor GPX-tracks en natuurlijk inspirerende verslagen van de verschillende routes op dit langeafstandswandelpad.

Nieuwe wandelgids

Wandelgids Noord-HollandpadDe nieuwe wandelgids was hard nodig omdat een deel van de route is gewijzigd en daardoor nog aantrekkelijker is geworden. Ook zijn de etappes van 13 naar 16 gegaan en konden de langste trajecten daardoor korter worden. De gids is uiteraard aangepast aan de nieuwe etappe-indeling, maar schenkt ook veel aandacht aan de variatie op het Noord-Hollandpad. Neem alleen al de Wadden, Wieringerwaard, Eilandspolder en Tafelberg in ’t Gooi. Dat zijn vier totaal verschillende landschappen. Op het Noord-Hollandpad kom je eigenlijk alles tegen wat Nederland zo bijzonder maakt. Bloembollen, water, molens, schapen, vogels, heide, Oudhollandse huisjes etc. Net als de voorgaande edities is deze 3e herziene uitgave gemaakt door Uitgeverij Open Kaart in samenwerking met de auteurs Vladimir Mars en Noes Lautier en Recreatie Noord-Holland.

Gedrukte versie nog steeds populair

Recreatie Noord-Holland is blij met de nieuwe wandelgids: “Als trotse beheerder van het Noord-Hollandpad, waar de wandelaar heel Nederland beleeft in één provincie is het onze taak om ervoor te zorgen dat de wandelaar niet verdwaalt. Jaarlijks wordt de route door Recreatie Noord-Holland onderworpen aan een algehele inspectie, zodat de bewegwijzering, overstapjes, infoborden en trekpontjes in orde zijn. Op de website www.noordhollandpad.nl publiceren we uitgebreide informatie over de 16 etappes, alternatieve routes tijdens het broedseizoen, aanbiedingen van onze ambassadeurs en nieuwsberichten. Maar we weten ook dat de wandelaar een gedrukte wandelgids nog steeds zeer waardeert. Met de nieuwe wandelgids kunnen we wandelaars op het Noord-Hollandpad nog beter bedienen. We hopen dat de gids veel nieuwe wandelaars zal aantrekken om het Noord-Hollandpad te gaan lopen,” aldus beheerder Roy Oosterom van Recreatie Noord-Holland.

De wandelgids Noord-Hollandpad, wandelen van Texel naar het Gooi in 16 etappes is te koop in de meeste boekwinkels, via bol.com of rechtstreeks te bestellen bij Uitgeverij Open Kaart door een mail te sturen aan uitgeverij@openkaart.nl. De prijs is 17,50 euro excl. verzendkosten.