Nog 70 dagen

Kilometers bijgehouden in de wandel app Endomondo
Kilometers bijgehouden in de wandel app Endomondo

Dat is in ieder geval lekker makkelijk rekenen; dat zijn nog 10 weken tot de start van de Vierdaagse Nijmegen. Geruststellend. Nog 10 weken en ik krijg er steeds meer vertrouwen in.

Het lopen gaat steeds makkelijker. Omdat ik meedoe aan de Facebookgroep #wandel1000km in 2016 houd ik bij hoeveel kilometers ik loop. Hoewel ik merk dat ik de wat kortere avondwandelingen van zo’n 5 km niet eens meer meetel, zit ik vandaag toch al op de 630 km. Die 1000 km haal ik nog voordat de 4daagse begint. Denk ik. Hoop ik.

 

Haarlemse 4daagse

Afgelopen vrijdag hebben Anja en ik de 2e dag van de Haarlemse 4daagse gelopen. Dat was op initiatief van de Via Vierdaagse. We konden kiezen uit een 75 minuten durende wandeltraining of een wandeltocht waar een trainer mee zou lopen. Wij kozen voor het laatste. Zo kwam het dat ik op vrijdagochtend om 7 uur ’s ochtends al in de auto zat om een stukje te gaan wandelen. Nou ja, een stukje: 30 kilometer gingen we doen. Een leuke tocht! Lees meer over deze wandeling in het blog van aanstaande woensdag.

Route en data van de 2e dag van de Haarlemse 4daagse
Route en data van de 2e dag van de Haarlemse 4daagse

Ik merk dat ik steeds makkelijker lange afstanden loop. Het moment dat mijn bovenbenen stijver worden en ik mijn achterbeenspieren ga voelen schuift steeds verder op. Deze keer kwam ik echt nog helemaal soepel de finish over. En dat na 33,7 km. Dat geeft echt goede hoop voor de Nijmeegse.

 

Trainen

Fijn om te merken dat de training zijn vruchten afwerpt. Ik ben lekker bezig met het wandelschema maar daarnaast train ik ook nog twee keer per week in de sportschool. Ik ben gewoon bezig om mijn hele lijf op orde te krijgen. Na de Nijmeegse wil ik met een rugzak een langere wandeltrektocht gaan maken, dus ook rug- en buikspieren moeten getraind zijn. Ik ben daar 1 mei mee begonnen en de resultaten zie en voel ik. Inmiddels ook al 5 kilo afgevallen. Dus dat gaat lekker.

 

Tennissen

Dan vind ik het bijzonder om te merken dat juist het tennissen me de meeste spierpijn oplevert. Na de 33 km van de Haarlemse 4daagse wandeldag is er bijna niets aan de hand, maar toen ik zondagochtend uit mijn bed kwam na 2 enerverende tennispartijen op de zaterdagavond voelde ik dat heel goed. Auw. Voorzichtig opstarten. Even een dagje totale rust beloofde ik mijzelf, maar ’s avonds liep ik toch weer een uurtje met man en zoon. Gezellig.

 

Voetendingetje

Dat met mijn voeten blijft nog wel een ‘dingetje’. Nieuw in mijn strijd tegen de branderige en pijnlijke voeten is de aanschaf van Gehwol crème en van wollen sokken. Ik ben benieuwd.

 

Komende week

Het Via Vierdaagse trainingsschema geeft voor deze week aan dat er twee keer anderhalf uur en 1 x 30 km gewandeld moet worden. Dat ga ik toch een beetje aanpassen. Mijn plan is om deze week natuurlijk wel  de 2x anderhalf uur te doen. Dat is zo’n beetje in mijn vaste routine opgenomen. Maar dit weekend heb ik alleen tijd en ruimte voor een 21 km wandeling. Ik heb hem ook al uitgezocht. Ik ga de halve Zeearend Wandelmarathon lopen. Een ‘tocht om de Wildernis’ door de Oostvaardersplassen. Ik wil daar al een tijdje wandelen en nu met deze georganiseerde tocht is dat een mooie mogelijkheid. Ik moet dan kiezen tussen 21 en 42 km. Die laatste is echt te veel; ik heb die avond nog een leuk feestje waar ik lekker wil dansen en ik zie nog steeds een beetje op tegen de 40+.

 

Hoe sta jij er voor?

Ik ben erg benieuwd hoe anderen er voor staan. Ik weet natuurlijk van Anja dat zij ook lekker gaat. Ik lees ook in het magazine Wandel.nl dat Dionne Stax, nieuwslezeres van het NOS journaal, zich helemaal niet voorbereid en de tocht toch al 7 keer heeft uitgelopen. Zo kan het dus ook. Ik zie heel veel wandelaars langs de weg, er wordt wat afgewandeld.

Maar hoe sta jij er voor? Hieronder kun je een berichtje achter laten. Leuk als je dat doet.

 

In ieder geval tot volgende week,

Seejoe

wandelvrouw