Dit weekend realiseerde ik me ineens hoe kwetsbaar de deelname aan de Vierdaagse Nijmegen eigenlijk is. Hoe goed je je ook voorbereid; een ongelukje zit in een klein hoekje. Het is zo gemakkelijk om je te overtrainen of gewoon verkeerd van een stoeprand af te stappen ofzo en je voet te blesseren. Hoe kom ik aan die negatieve gedachten? Is er iets ergs gebeurd?

 

Ongeluk gehad?

Welnee, helemaal niets ernstigs gebeurd. Alleen maar even een wake-up call gehad. Ik liep zaterdagmiddag relaxed een rondje door de stad op zomerschoentjes, vers uit de kast. Blote voeten erin en gaan. Na een half uur voelde ik het al; dit zat niet lekker. Geen probleem. Het terras lonkte toch al. Maar dan moet je toch naar huis terug lopen. Eenmaal thuisgekomen voelde het alsof er een enorme blaar onder de bal van mijn rechtervoet was ontstaan, maar ik kon niets zien. Dan zou het wel meevallen.

Ik had ook niet al te veel tijd om erover na te denken. De tennistas werd ingepakt en ik ging met het team op weg om de laatste wedstrijden van het seizoen te spelen. We konden kampioen worden. Dus toen die blaar er toch bleek te zitten en begon op te spelen kon ik niets anders dan de pijn negeren en vol overgave doortennissen. We wonnen de wedstrijd!

 

Blaar afplakken

Tijd om de blaar te inspecteren. Auw! Hij was groot en inmiddels open gegaan.  De EHBO-koffer kwam tevoorschijn en zoals zo vaak gebeurd, moet je dan constateren dat hetgeen je nodig hebt er niet meer in zit. Erger nog; er zat helemaal niets in van blarenpleisters, sporttape, leukoplast of wat voor afplakmateriaal dan ook. Uiteindelijk vond iemand in de keuken een lange pleister die gebruikt wordt als iemand achter de bar zich snijdt. Die kon ik in stukjes knippen en er mijn voet mee afplakken. Daar heb ik wedstrijd 2 mee gespeeld. For de record: ook gewonnen.

Thuis durfde ik die pleister er amper af te peuteren. Het is een vervelende plek geworden en om het echt rustig te laten helen, daar heb ik geen tijd/rust voor. Deze maandagmiddag wil ik weer tennissen en ik heb deze week vier wandelingen gepland staan. Ik plak het wel goed af.

 

Niet meer bewegen

Ik wil maar zeggen; ben ik steeds in de weer om het mijn voeten zo comfortabel mogelijk te maken in mijn wandelschoenen om ze heel te houden, gaat het toch mis door een stel zomerschoentjes. Stom hé. Zo kan er van alles gebeuren in de aanloop naar de Vierdaagse. Ik denk dat ik de laatste twee weken maar niet meer ga bewegen. Dat advies wordt sowieso gegeven. Nee, niet dat je helemaal niet meer beweegt maar wel dat je iets anders moet gaan doen dan wandelen, zoals fietsen (heb ik een hekel aan) of zwemmen (dat lijkt me best veilig voor blessures).

 

Traingschema komende week

Zo ver is het nog niet. We hebben nog 49 dagen. In het ViaVierdaagse trainingsschema voor de 40 km staat deze week de gebruikelijke 2x anderhalf uur wandelen door de week, en in dit weekend moeten we voor de eerste keer 40 kilometer wandelen. Dat gaat hem voor mij niet worden. Ik heb een ander plan. Samen met Anja loop ik dit weekend ‘Om ’t Eiland’. Dat is een tweedaags wandelevenement op Texel. De eerste dag wandelen we vanaf de veerboot 32 km via de noordzijde van het Eiland naar Camping de Krim. Daar overnachten we en de volgende dag lopen we 28 kilometer terug naar de veerboot. Ik heb daar ontzettend veel zin in. Hopen dat mijn blaar dan genezen is.

 

wandelvrouw

Sallandse heuvelrug wandelen