Nog 14 dagen …..

We zijn er bijna! Maar nog niet helemaal, zegt het zeurtje in mij. Nijmegen maakt een heleboel tegenstrijdige emoties in mij los. Ik heb er onwijze zin in; volgens mij gaat het een feest worden. Ik hoor er zulke enthousiaste verhalen over. Tegelijkertijd vraag ik me af of ik dat massale wel leuk ga vinden. Ik kan wel even in een groep, maar vooral niet te lang.

Poldertocht
Deze drukte is nog leuk

Ik hou onwijs van wandelen. Vier dagen wandelen in en vooral rond Nijmegen is een cadeautje waar ik erg naar uitzie. Maar vind ik het nog zo leuk als daar ook 50.000 anderen lopen? Afschrikwekkende voorbeelden gehoord van kilometers schuifelen bij start en finish. O, dat is helemaal niets voor mij.

Aan de andere kant moet het door die massaliteit een enorme beleving zijn. Zoveel mensen ook langs de kant van de weg die enthousiast zijn en je de laatste kilometers ‘dragen’. Ik wil het graag meemaken.

Uitdaging

Ik vind het ook een toffe uitdaging; ben heel erg benieuwd hoe zwaar het uiteindelijk blijkt te zijn en hoe ik het ga volbrengen. Ik zie er ook best wel tegenop; 4 keer 40 kilometer lopen is toch echt wel een klere eind. En daarna nog terug naar de camping, slapen op de grond, geen lekker bad om in te liggen, geen bank/tv om even niets te doen. Afzien dus. Maar wel weer super gezellig op zo’n vierdaagse camping. Wij hebben er een met een wellness  area met een grote hottub, sauna, ligstoelen en hangmatten en nog veel meer. Dat is pas relaxed. Gezellig ervaringen delen met allemaal vierdaagse lopers. Lekkere stoelen mee, wijntje voor de tent. Er wordt voor me gekookt en ’s ochtends staan er lunchpakketjes klaar. Ik hoef helemaal niets te doen, alleen maar genieten. Maar wat nu als het de hele week regent. Alles nat, schuilen in de tent, koud en bibberig. Hoe krijg ik mijn schoenen en kleren droog? Hoe hou ik de moed erin? Om vijf uur ’s nachts opstaan om op tijd bij de start te staan, dat kan ik niet leuk gaan vinden.

Nog 2 weken

Deze gedachtes schieten natuurlijk helemaal niet op. Nog 2 weken en ik kan er alleen maar voor zorgen dat alle spullen straks compleet zijn en dat ik fit aan de start sta.

Een laatste trainingsrondje, of toch niet

Vorige week is het me niet gelukt om er nog een 40 km wandeling uit te persen. Wel gewandeld, maar niet verder dan 15 km. Jammer, maar het is niet anders. Ik ga kijken of het deze week nog lukt. Op het 40 km trainingsschema staan alleen nog de 2 doordeweekse wandelingetjes en een 20 km loop in het weekend. Ik heb plannen om deze week met de boot van Enkhuizen naar Medemblik te varen en over de dijk weer terug te lopen. Een prachtige wandeling van pak ‘m beet 20 km. Het zou me verbazen als ik de tijd weet te vinden voor nog eens 40 km. Dat wandelen is best tijdsintensief.

Poldertocht Laag Holland

 

Hoe gaat het eigenlijk bij jou? Loop jij er ook tegenaan dat de voorbereiding best heel veel tijd kost? Ben jij er helemaal klaar voor en zie je het helemaal zitten of heb je er net als ik tegenstrijdige gevoelens over? Ik vind het leuk om het ook van jou te horen. Tof als je onderaan deze pagina je berichtje achterlaat.

Veel succes nog met de laatste loodjes,

Wandelze,

Wandelvrouw

De foto’s bij dit blog zijn gemaakt door Wanda Catsman van www.wandawandelt.nl tijdens de Waterlandse Poldertocht.