Maandagochtend 25 april 2016. Net terug van een 10 km vroege ochtendwandeling. Het was behoorlijk fris langs de IJsselmeer dijk. Er stond een stevige waterkoude wind. Om je heen zie je overal de lente, maar de temperatuur zegt winter. Thuisgekomen snel de kachel aangezet om door te warmen. Begint het ook nog hard te regenen. Niks leuk zo. Ik droom weg over wandelen in een warmer klimaat. Dan is het tijd om dit stukje te tikken. Want hoe staat het er eigenlijk voor met de voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse?

Lente op de IJsselmeerdijk
Lente op de IJsselmeerdijk

Routine

Door de week heb ik mijn wandelroutine wel te pakken. Vaste prik is de dinsdagavondwandeling van 7,5 km en de #startjedagwandeling van 10 km op woensdagochtend. Beiden wandel ik met vriendin Sally. Andere avonden loop ik graag een rondje van ongeveer 5 km met manlief. In het weekend probeer ik een lange wandeling in te plannen. Tot nu toe lukte dat altijd.

 

Winterse buien

Voor afgelopen zondag stond een rondje Naardermeer op het programma. Een initiatief vanuit de #wandel1000km Facebookgroep. Zouden we elkaar eindelijk live ontmoeten. Maar vrijdagavond werden de eerste voorbehouden al gemaakt. Het weerbericht zag er verschrikkelijk slecht uit: koud en winterse buien. Er werd zelfs onweer voorspeld. Zaterdag werd de knoop doorgehakt: de wandeling werd een week verschoven. Dan zit ik hé. Wat nu? Als het zo slecht weer wordt ga je toch ook geen andere wandeling inplannen; dat zou wel heel gek zijn. Voor Anja zou het wel goed uitkomen om haar knie wat rust te gunnen. Dus, heb ik het van het moment laten afhangen.

Voordeel is wel dat ik zondag niet vroeg mijn bed uit hoefde. Dan kan ik ook gewoon een glaasje wijn drinken na de tenniscompetitie op zaterdagavond en dan is er ook geen dringende reden om vroeg naar bed te gaan. Je begrijpt het al, dat werd een gezellig avondje uit op zaterdagavond en zondag kon ik er niet meer uitpersen dan een wandeling naar de tennisvereniging om de daar vergeten spullen op te halen….

Komende week

Dat moet dus anders deze week. Ben al goed begonnen met de maandagochtendwandeling. Eigenlijk alleen omdat Sally vanwege vakantie de rest van de week niet kan wandelen. In het trainingsschema staat: 2x anderhalf uur wandelen door de week en zaterdag een wandeling van 25 kilometer en zondag een wandeling van 20 km. Oeps. Dat is een vol weekend. Zondag zouden we het rondje Naardermeer in de herkansing kunnen doen. Voor zaterdag zal ik meteen maar even bellen met Anja. Want, ik heb nu geleerd dat ik het echt moet regelen. Niets geregeld is niets gedaan.

 

In de avondschemering een onwaarschijnlijk witte boom.
In de avondschemering een onwaarschijnlijk witte boom.

 

 

Jij ook succes met dit drukke wandelweekend. Veel plezier en wandelze.

wandelvrouw