pacific crest trail 2Weer een vette toevoeging aan mijn bucketlist. Ik lees en zie er steeds meer van en word er alsmaar enthousiaster over: De Pacific Crest Trail. De PCT is een lange afstand wandelroute voor wandelaars en paarden. Hij loopt van de grens van Amerika met Mexico tot het westen van Canada en gaat gedeeltelijk langs of over de hoogste bergen van de Sierra Nevada en de Cascade Range. De route is ongeveer 4268 km lang en gaat door 3 Amerikaanse Staten, de woestijn van Californië, 26 nationale bossen en 6 nationale parken. Het hoogteverschil is 4000 meter en de temperaturen variëren van + 50 graden in de woestijn tot -10 graden in de bergen, afhankelijk van het seizoen natuurlijk. WOW! Ik wil.

Backcountryskills

Voordat ik nu helemaal wild word en een vliegreis boek, 4268 km is wel een eind. Wil ik het hele wandelpad lopen, dan begrijp ik dat ik er minimaal een half jaar voor moet uittrekken. Dat vergt natuurlijk ook nog wel wat voorbereiding. De conditie moet in orde zijn –CHECK– de backcountryskills ook, je bent immers op jezelf aangewezen –NO CHECK– voor diverse nationale bossen en nationale parken heb je permits nodig die je moet aanvragen – OKE – je moet een manier vinden om jezelf te bevoorraden door bijvoorbeeld pakketten te sturen naar aangewezen winkeltjes langs de route – RESEARCHEN – en de uitrusting moet ook in orde zijn – NOG MEER RESEARCH– en een verblijfsvergunning voor de Verenigde Staten is ook niet onbelangrijk – OEF-.

Een verblijfsvergunning voor Amerika, hoor ik je denken..? Ben je echter een geoefende loper en haal je een redelijk hoge gemiddelde loopafstand van 30 km per dag? Dan zou je met een gemakkelijk online aan te vragen ESTA, maximaal 90 dagen geldig, tijdens een sabbatical of lange wandelvakantie in Amerika in iets minder dan 13 weken van  ongeveer 5 loopdagen al zo’n 45% van de Pacific Crest Trail kunnen lopen (ongeveer 1900 km).

pacific crest trail 3

Boek en film Pacific Crest Trail

Oké, op de bucketlijst dus. Er is een prachtig boek geschreven door Sheryl Strayed. Het heet WILD en gaat over haar tocht over de PCT. Het boek is in 2008 ook verfilmd. Ik heb het boek al twee keer gelezen. Ook nieuwsgierig? Je kunt het boek hier bestellen. Van recentere datum is het boek van Tim Voors. Deze Nederlander liep de PCT en schreef daarover het boek ‘Alleen’.

PhotoELF Edits:2013:04:05 --- Saved as: 24-Bit JPEG (EXIF) Format 98 %

  • Er staan op YouTube trouwens ook een paar leuke filmpjes en een geweldige documentaire over de PCT, waar je wel even de tijd voor moet hebben. Hij duurt anderhalf uur maar is prachtig. As it happens: Pacific Crest Trail
  • De foto’s in dit blog komen van deze site.
  • Meer informatie over de PCT vind je onder andere op de site van PCT Association