Wat heb ik het vaak gedacht afgelopen weken: deze wandelschoenen zijn goud! Ik liep met de Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid wandelschoenen over ijzige wegen terwijl het kwik diep onder nul aanwees, ik maakte een sneeuwschoenwandeling, met aan deze schoenen de sneeuwschoen vastgemaakt. Ik wandelde er mee door metershoge sneeuw. Ik klauterde de bergen op en liep weer naar beneden en ze deden goede dienst als remmen tijdens het sleetje rijden. Wat ik ook deed, de schoenen bleven van binnen kurkdroog, dus had ik heerlijke warme voeten. En bovenal: ze zitten ook nog eens lekker.

Ik zocht de schoenen uit op de Website van Plutosport. Ik was me aan het voorbereiden op meerdere wintersporttrips en had behoefte aan lekkere warme schoenen. Moonboots of snowboots zouden niet voldoen, want daar kan ik geen kilometers op lopen en zijn over het algemeen ongeschikt voor sneeuwschoenwandelen. Gewone wandelschoenen zijn niet extra warm en net even te laag. Dus ik was blij dat ik de schoenen van Jack Wolfskin vond. Zoals alle artikelen op Plutosport mét korting. Ik bestelde de schoenen en was erg benieuwd hoe ze zouden voldoen.

Plutosport - Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid
Plutosport - Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid

Nederland

De volgende dag werden de schoenen al geleverd. Top! En dat in kersttijd. Goed gedaan.

Hoewel het nog helemaal niet koud was, heb ik de wandelschoenen meteen uitgeprobeerd. De maat is prima. Ze vallen niet te klein of te groot. Ik loop er meteen mijn avondrondje van 5 km mee en ze voelen aan alsof ik ze al jaren heb. Hoewel de schoenen met een soort bont gevoerd zijn is het niet zo dat ik er hele warme of zweterige voeten van krijg. De schoenen ademen goed en voelen prettig aan, ook bij iets warmere temperaturen.

De Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid wandelschoen voor dames is een halfhoge schoen met een synthetisch leren bovenwerk met inzetstukken van textiel. De schoen is iets hoger dan een gewone wandelschoen, wat prettig is omdat dan de broek of de gaiter er mooi overheen valt, zodat sneeuw buiten blijft. De schacht sluit mooi aan bij het onderbeen zonder te schuren of te irriteren.

De schoen ziet er ‘slank’ uit en misstaat niet onder gewone kleding. Tot zover bevalt de schoen goed. Ik neem ze mee naar Oostenrijk voor een volledige test.

Zijaanzicht - Wandelschoen Zool - Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid
Zool - Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid

Oostenrijk

De Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid wandelschoenen gingen mee in de koffer naar Oostenrijk, maar bleven daar niet lang in zitten. Er lag heel veel sneeuw, dus goede grip was noodzakelijk. De schoen heeft een rubberen WinterGrip buitenzool. Die functioneert uitstekend op ijzige en gladde sneeuwondergronden. Ik kon gewoon gemakkelijk doorlopen zonder me druk te hoeven maken over mogelijke glijpartijen. Deze schoenen uit de A/B-categorie hebben een stevige zool. Ze zijn zowel geschikt voor op vlakke paden als voor heuvelachtig landschap.

Wat mij het meest verbaast is dat de schoenen niet té warm zijn. Je kunt ze heel goed aandoen als je bijvoorbeeld naar een restaurant wandelt, want daar kun je ze gewoon de hele avond aanhouden. Met snowboots lukt me dat niet, dan krijg ik echt te warme voeten, maar met de Jack Wolfskin wandelschoenen heb ik daar geen last van.

Sneeuwwandelen met wandelschoenen Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid

Sneeuwschoenwandelen

De beste test was het sneeuwschoenwandelen. Ik bond onder de Jack Wofskin wandelschoenen de sneeuwschoenen. Dat paste mooi. Omdat de Jack Wolfskin wandelschoenen de voet mooi omsluiten en niet zoals veel snowboots wijd zitten, was het gemakkelijk om met de sneeuwschoenen te lopen. De schoen heeft een Texapore membraan waardoor hij zowel waterdicht als ademend is. Ook is het materiaal waterafstotend. Mijn voeten bleven helemaal droog en dat is een godsgeschenk als je uren door de sneeuw ploegt. Doordat mijn voeten droog bleven, had ik ook geen last van de koude. Dat kwam natuurlijk ook door de speciale Nanuk FTW voering waarvan gezegd wordt dat die je voeten warm houdt tot een temperatuur van -20 graden Celsius.
Zo koud is het niet geweest, maar -12 wel, en dat was geen probleem.

Sneeuwwandelen met wandelschoenen Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid
Sneeuwschoenwandelen met wandelschoenen Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid

IJsklimmen

Ik had ook verwacht de Jack Wolfskin wandelschoenen te kunnen gebruiken bij het ijsklimmen, maar dat lukte niet. De schoenen zijn niet geschikt om stijgijzers onder te bevestigen.

Conclusie

Ik kan niet anders melden dan dat ik super tevreden ben met deze absoluut waterdichte, lekker warme, zeer functionele wandelschoenen. Ik beveel ze van harte aan.

flavicon wandelvrouw
Jack_Wolfskin_Thunder_Bay_Texapore_Mid_W - Plutosport

De Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid is een dames wandelschoen geschikt voor koudere temperaturen. Ze houden je voeten warm tot temperaturen van -20 graden.

Te koop bij Plutosport

Van €129,95    Nu €119,95

Er zijn nog enkele maten beschikbaar

Te koop bij Bever

Voor €129,-

Alle maten beschikbaar in licht- en donkergrijs

Ik zocht de Jack Wolfskin Wandelschoenen uit bij Plutosport met een tegoedbon, in ruil voor een review. Deze samenwerking is niet van invloed op de inhoud van de review.