Nog 35 dagen tot de Nijmeegse Vierdaagse…..

Nog 35 dagen. Steeds minder tijd om te trainen blijft er over. Het trainingsschema van de Via Vierdaagse achtervolgt me. Ik had dit weekend 40 km moeten lopen. Zie je het woordje ‘had’? Ik heb het dus niet gedaan. In plaats daarvan heb ik een leuke wandeling gemaakt rondom het oude Eiland Wieringen. Nog niet eens 14 km. Ik voelde me er bijna schuldig over. Alsof ik gespijbeld had. Het moet niet gekker worden.

 

En maar excuses verzinnen: “Drukke week gehad, wandelmaatje zit op Pinkpop, wie wil er nou 40 km met mij lopen, dat is toch veel te ver, zaterdag kampioensfeest van de tennis, dan kun je de volgende dag toch niet vroeg op pad, je mag ook wel eens uitslapen.” Waar gaat dit over??? Alsof het aangenomen werk is.

Ommetje Eiland Wieringen

Ommetje Wieringen
Infobord Ommetje Eiland Wieringen

Gelukkig heb ik het van me afgezet en heb ik zondagmiddag echt kunnen genieten van een Ommetje. Dit maal kozen Hans en ik voor het Ommetje Eiland Wieringen. In de kop van Noord-Holland ligt het voormalig Waddeneiland Wieringen. In 1924 is het door een dijk vastgelegd aan het vasteland. Later is door inpoldering het eiland helemaal aan het land vast komen zitten. Bijzonder is dat je daar nog steeds het ‘Waddengevoel’ krijgt. Het landschap is glooiend en je kunt duidelijk zien dat het eiland hoger ligt dan het naastgelegen polderlandschap. Ommetje Eiland Wieringen is een prachtige wandeling over wier- en waddendijken, langs een oude haven, een zoet water meer en de zoute Waddenzee. Een echte aanrader.

 

Ommetje Wieringen
Volg de groene pijlen. Wandelen voor gevorderden.

Alkmaarse Vierdaagse

Afgelopen week dus maar 34 kilometer gewandeld. Toch kom ik al heel dicht bij de 1000 km die ik me tot doel gesteld had in 2016, en waar ik de Facebookgroep #wandel1000km in 2016 voor heb opgericht. Mijn teller staat op 976 km. Deze week ga ik ruim over die 1000 heen. Ik start namelijk woensdag met de Alkmaarse Vierdaagse. Ik loop samen met Anja de 25 km. Ik heb daar zo’n zin in. Ik zie alleen op tegen het vroege opstaan op woensdagochtend. De avond ervoor ga ik naar Bruce Springsteen. Ik geloof niet dat ik om 11 uur ’s avonds op bed lig.

Komende week

Mijn week wordt dus bepaald door de Alkmaarse Vierdaagse. Maar wat staat er eigenlijk in het Via Vierdaagse Trainingsschema voor de 40 km? Mooi! Het schema zegt dat we het weekend vrij zijn. Dat komt goed uit, want ik verzet zondag geen stap meer. Zonder me schuldig te voelen.

 

Wandel ze,

Tot volgende week.