Nog 7 dagen tot de Nijmeegse Vierdaagse.

 

Eigenlijk dacht ik dat het nu klaar was met lopen. Geen gewandel meer tot de start van de Nijmeegse Vierdaagse. Je moet weer ‘hongerig’ worden naar een lange wandeling, schreef iemand en daar kon ik me wel wat bij voorstellen. Daarom vond ik het ook helemaal niet erg dat mijn vriendin onze 2 standaardwandelingen voor komende week afzegde; dan hield ik wat meer tijd over om mijn werk af te ronden.  Tot ik nog even op het trainingsschema keek: 2 x anderhalf uur wandelen en in het weekend iets anders gaan doen, zoals zwemmen of fietsen.  Nee hé, daar heb ik echt geen zin in. Het is genoeg geweest.

 

Topoverleg

Ik heb deze week wel andere dingen te doen. Vanavond topoverleg met Anja. Wat moet er allemaal mee en hoe gaan we het vervoeren? Anja heeft een grote tent geregeld en ik heb 2 hele dikke luchtmatrassen die opgeblazen worden met een elektromotor getest en klaarliggen. Maar dan de rest nog. Wat hebben we allemaal nodig? Hoe krijgen we onze fietsen mee? Wanneer gaan we? Dat wordt absoluut een gezellig overleg. We knopen er een terras en een etentje aan vast. Vakantie voorpret zeg maar.

Succes!

Het komt nu allemaal wel heel dichtbij. Medewandelaars die met me delen dat ze toch wel zenuwachtig zijn: “Altijd weer spannend.” Mensen die me succes wensen. “Huh? Waarmee?” “Nou, met de vierdaagse natuurlijk.”  Ja natuurlijk, het is al bijna zover. 

Waar herken ik aan?

Of ik herkenbaar ben? “Eh, herkenbaar? Ik ga als mijzelf hoor. Voor mij geen petjes, slingers, neon-shirts, clownspakken of ander herkenbaar versieringsmateriaal. Misschien had ik toch wandelvrouw T-shirts moeten laten drukken. Hoe zat het trouwens ook al weer met die kleuren? Had nu elke dag zijn eigen kleur of was er alleen die paarse vrijdag? Wie weet het? Ik neem in ieder geval een paars T-shirt mee. Die zal ik dan nog wel moeten shoppen, want paars is niet te vinden in mijn kledingkast.

Stand van zaken

Als ik de balans opmaak kan ik stellen dat ik topfit ben. Mijn voeten zijn helemaal in orde. Ik ben wel gisteren begonnen met het sprayen van kamferspiritus. Dat is een tip die mij net iets te vaak voorbij kwam. Het klinkt ook zo logisch; je voeten afharden. Het viel mij inderdaad op dat ik de laatste tijd zo bezig ben met de verzorging van mijn voeten dat ze zacht, prachtig en kwetsbaar zijn geworden. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Laatste voorbereidingsblog

Ik realiseer me ook dat dit waarschijnlijk het laatste voorbereidingsblog is. Volgende week maandag zit ik op een camping waarvan ik niet eens weet of er wel goeie Wifi is. Ik ga mijn uiterste best doen om te blijven bloggen. Wat absoluut gaat lukken is dat ik verslag doe via Facebook en Twitter. Vooral op Facebook gaat dat lukken en zal ik ook proberen korte filmpjes te plaatsen. Like mijn Facebookpagina en de verslagjes  komen automatisch op je tijdlijn.

Dit voelt al een beetje als afscheid. Ik heb met heel veel plezier geblogd over de voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse. Vond sowieso het voorbereiden ontzettend leuk. Het was een stimulans om een aantal prachtige tochten te lopen en er veel op uit te gaan. Een goed excuus ook om zoveel tijd in het lopen te steken. Heerlijk. Ik heb er dit jaar al 1149 km op zitten. Ik hoop dat jij deze blogs met plezier gelezen hebt. Laat iets van je horen: Hier onderaan de pagina, op Social Media of als me herkent tijdens de Vierdaagse. Rest me nog om je heel veel succes en vooral heel veel plezier te wensen, als toeschouwer, volger of loper.

Seejoe,

7 dagen 2

 

Wandelvrouw

De foto’s bij dit blog zijn gemaakt door Wanda Catsman van www.wandawandelt.nl