Nog 63 dagen……

Nu gaat het pas echt beginnen! Ik heb een aantal zulke leuke wandelevenementen voor de boeg. Natuurlijk allemaal gepland in het kader van de voorbereiding voor de Nijmeegse Vierdaagse maar o, o, wat heb ik er stuk voor stuk zin in. Ik ga daar zo van genieten, dat weet ik nu al.

De afstanden worden steeds langer. Ik vind dat leuk omdat het een extra uitdagend element geeft aan de wandeling of het wandelweekend. Maar ik realiseer me ook steeds meer dat het mij beperkt in met wie ik op stap ga. Zo wandel ik veel en vaak met mijn lief. ’s Avonds een uurtje door de stad. In het weekend verderop een wandeling van 2, maximaal 3 uur. Maar nu moet en wil ik verder om kilometers te maken voor de Vierdaagse. Hij moet en wil dat helemaal niet.

Salland

Aankomend weekend gaan we samen naar Salland. Ik ben daar uitgenodigd om de Sallandse Zandloper te gaan wandelen. Dat is een lange-afstand-wandelroute, die loopt van de Sallandse Heuvelrug, naar beneden tot aan het Rivierengebied. De route is 45 km lang en loopt dus eigenlijk van Oost naar West en van hoog naar laag door het afwisselende Sallandse landschap.

We gaan de route in tweeën lopen, dat zijn dus wel 2 dagen van 22,5 km (en altijd wat extra als je met mij mee bent). Mijn lief gaat graag mee, de route beloofd prachtig te zijn en het wordt verder ook een bijzonder leuk weekend met lekker eten en drinken en een fijn hotel om in te overnachten en waar we ook verwend gaan worden met een diner en goed ontbijt. Maar ik ben heel benieuwd hoe leuk hij het lopen blijft vinden en of het toch niet iets te ver is om ongeoefend te doen. En ik ben vooral heel benieuwd of hij nog meegaat als in het volgende weekend de dubbele loopafstand nog groter wordt.

Oostvaardersplassen

Ik had afgelopen weekend al wat willen oefenen met hem. Daarom zouden we zaterdag de halve Zeearend marathon door de Oostvaardersplassen wandelen. Dat paste ook mooi in mijn schema. We konden alleen die ochtend niet zo goed van huis wegkomen. Er kwam steeds maar van alles tussen. Toen we eenmaal in de auto zaten onderweg naar Lelystad kwam de aap uit de mouw: “Het wordt nu wel wat laat om die 20 km te doen. Er is toch ook een kortere afstand?” En zo kwam het dat we ons toch maar inschreven voor de halve, halve marathon. Gelukkig verdwaalden we flink door de slechte routebeschrijving en wandelen we uiteindelijk toch nog bijna 14 km. Maar de echte moed-proef voor het Sallandweekend is het niet geworden.

Ik denk dus dat na dit weekend, als de afstanden nog langer gaan worden mijn vriend afhaakt. Ik zie er van komen dat ik de laatste weekenden voor de Vierdaagse alleen nog met mijn (wandel) vriendinnen op pad ben en heel veel kilometers met hen ga maken. Ook leuk.

2e pinksterdag

Vandaag is het tweede Pinksterdag. Ik heb mijn wandel kilometers al weer gemaakt. In het naburige dorp is vandaag een jaarmarkt. Sally en ik hebben dit als aanleiding genomen om een wandeling die kant op te maken. Wandelen met een doel, zeg maar. We zaten al vroeg klaar om te vertrekken maar hebben eerst maar flink koffie gedronken om de ergste buien af te wachten. Daarna tussen de spatten door een heerlijke wandeling gemaakt, de markt over en weer terug. Toch weer 13 kilometer op de teller. Die staat trouwens op 778 kilometer, gerekend vanaf 1 januari dit jaar.

Volgende week

In het Via Vierdaagse trainingsschema staat naast de standaard 2 x anderhalf uur, dit weekend 30 en 25 kilometer op het programma. Dat komt dus mooi uit met de Salland experience. Ik ga ervan uit dat we wel een paar keer zullen verdwalen.

 

Ik vertel het je allemaal volgende week maandag.

 

Veel wandelplezier en tot dan.