De 32 km met bepakking van gister voel ik nog goed als ik opsta. Ik heb trouwens heerlijk geslapen in het Nivon natuurvriendenhuis Koos Vorrink. Ik ruim de kamer op, lever mijn sleutel in en pak een kop koffie uit de automaat en vis een ontbijtje op uit mijn rugzak. Het is echt prima om hier te overnachten. Zo hoeft meerdaags wandelen niet duur te zijn.

Weer op weg

Nivon is de maker van het Trekvogelpad. Wat ik dan weer niet begrijp is dat je, als je het Koos Vorrinkhuis uitloopt, nergens een routemarkering ziet. Althans, ik zie hem niet. Dat is niet handig, omdat ik toch altijd een beetje gedesoriënteerd ben als ik uit een huis kom. Moet ik nou links of rechts? Ik pak de app er maar weer bij en ben dan echt weer op weg.

Aan het einde van de straat zie ik allemaal leuke restaurantjes, zelfs een pannenkoekhuis. Gisteravond had ik daar geen puf meer voor, maar het is goed om te weten dat ze er zo dichtbij zijn. Je hoeft dus zelf geen avondeten mee te nemen als je het natuurvriendenhuis overnacht.

Beukenlanen

Vandaag loopt mijn route door een heel aantal beukenlanen. Het is zaterdagochtend en dat kan ik goed merken. Heel wat trimgroepjes komen me voorbij rennen. Ook aardig wat wandelaars die er stevig de pas in hebben. Ik sta best vaak stil om de route te zoeken. De markering is echt waardeloos. Ik lees nu zelfs de tekst die de route aangeeft in de wandelgids van het Trekvogelpad. Het wandelt alles behalve ontspannen. Ik heb geen zin om vandaag verkeerd te lopen. Inmiddels heb ik de stijvigheid er wel uitgelopen, maar ik voel toch vermoeidheid.

Trekvogelpad etappe 9

Trekvogelpad etappe 9, beukenlanen

Trekvogelpad etappe 9, beukenlanen

Soester duinen

Ik passeer landgoed Peijnenburg en landgoed Hees. De beukenlanen worden afgewisseld met een blik op de Soester Duinen. Ik hoopte dat mijn route er doorheen zou gaan, maar dat is niet zo. We schampen er langs. Dan volgt landgoed De Paltz.

Trekvogelpad etappe 10, Soester Duinen

Trekvogelpad etappe 10, Soester Duinen

Vliegbasis Soest

Tot mijn verrassing loopt de route via het park Vliegbasis Soest. Eerst langs de munitiebunkers en dan over het terrein van het Nationaal Militair Museum. Leuk om alle vliegtuigen (oud en nieuw) te zien staan. Ik gun mijzelf geen tijd om het museum te bezoeken. Ik loop door en kom uit in Soesterberg. Daar hou ik het voor gezien vandaag.

Trekvogelpad etappe 10, vliegbasis soest

Trekvogelpad etappe 10, vliegbasis soest

Trekvogelpad etappe 10, militair museum

Trekvogelpad etappe 10, militair museum

Soesterberg

Het was een leuke driedaagse (etappe 7,8, 9 en een stuk van 10). Ik neem de bus en trein terug naar huis en heb nu al zin om het Trekvogelpad snel verder te vervolgen.  

bushalte

Vorige etappe
Volgende etappe

Trekvogelpad Etappe 9/10 in vogelvlucht

  • Mijn route: Lage Vuursche – Soesterberg

  • Lengte: 12 km

  • Landschap: Dorp, beukenlanen, vliegveld Soest, betonbaan. 

  • Horeca: In Lage Vuursche zit veel horeca. De volgende plek waar iets te krijgen was, was het militair museum.

  • Bijzonderheden: Ik zeg het nog maar een keertje: de route is slecht gemarkeerd.  

  • Beoordeling: Een ontspannende wandeling over beukenlanen. Geen last van fietsers. Kers op de taart was het nationaal militair museum. Ik ben er niet in geweest, maar vond het erg leuk om er pauze te houden en de vliegtuigen te zien. 

    Ik geef  etappe 3 van het Trekvogelpad een 6,5.

flavicon wandelvrouw

Wil je ook het Trekvogelpad lopen? Dan zijn dit nuttige linken:

gids trekvogelpad

De wandelgids bestel je bij Nivon, BOL.com, Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig of bij de plaatselijke boekhandel bij jou in de buurt. Let op dat je de nieuwste gids besteld. Editie mei 2022, die met 1 meisje op de voorzijde.