Zoek je een wandelroute of meerdere wandelroutes in Utrecht? Hier vind je een overzicht van verschillende websites die allerlei soorten dagwandelingen hebben. Ben je op zoek naar een meerdaagse route kijk dan bij de pagina lange afstandswandelingen in Utrecht.

Wandelroutes zoeken in Utrecht

Lokale websites:

Klompenpaden.nl
Een prachtige manier om op de mooiste plekjes in Utrecht te komen is door het wandelen van Klompenpaden. De website Klompenpaden.nl is overzichtelijk en geeft je de mooiste wandelroutes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Alle wandelingen kun je zowel vinden op de overzichtskaart, op naam of op lengte.

Routes in Utrecht.nl
De website RoutesinUtrecht.nl heeft wandel-, fiets- en vaarroutes en geeft je mooie inspiratie om je wandelschoenen aan te trekken en Utrecht te verkennen.

Andere interessante websites met wandelroutes:

Landelijke websites:

Wandelzoekpagina
De Wandelzoekpagina is het meest uitgebreid van alle zoekpagina’s. Het biedt onder andere NS wandelingen, Groene Wissels, Trage tochten, en stadswandelingen in Utrecht.

RouteYou
RouteYou heeft een mooie overzichtskaartje met wandelingen in de provincie Utrecht.

Route.nl
Op de website van Route.nl vind je een hele verzameling leuke wandelingen in Utrecht, die ook nog eens met een app te volgen zijn.

Wandelnet.nl
LAW’s, Streekpaden en een hele verzameling kortere wandelingen in Utrecht, je kunt het allemaal terugvinden op de website van Wandelnet. Klik door naar de overzichtspagina Utrecht.

ANWB
Neem een kijkje in de wandelrouteverzameling Utrecht van de ANWB.

Wandel.nl
Op Wandel.nl staan wandelroutes en wandelevenementen. Je kunt ze per provincie selecteren.

Meer handige websites:


Wandelnetwerken:

Utrecht heeft inmiddels meer dan 1.600 km aan wandelnetwerkpaden.  Op de wandelrouteplanner kun je zien welke delen al van knooppuntenpaaltjes zijn voorzien. Daar kun je ook je eigen wandelingen plannen.

Er is in de provincie Utrecht ook een wandelnetwerk dat niet met wandelknooppunten werkt, maar met een aantal vooraf samengestelde wandelroutes, die met een kleur zijn gemarkeerd. Het gaat hier over het wandelnetwerk Stichtse Lustwarande/Gelderse Vallei en Utrecht te Voet. Wandelnetwerk Utrecht te Voet is een wandelnetwerk in de stad Utrecht. Meer info en de wandelkaarten op deze website.

Wandelroutes Utrecht - Soestduinen
Bloeiende heide op de Soester Duinen.

Wandelroutes Utrecht in een App:

De gratis app van Klompenpaden is overzichtelijk en heel bruikbaar. Je kunt hem downloaden vanuit je Play Store of de App Store van Apple.

Met de gratis IVN Routes app heb je altijd zo’n 450 wandelingen en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak.

Met de betaalde app Routabel (voorheen: AbelLife)  ontdek je Utrecht op een bijzonder leuke manier. Interessante anekdotes, filmpjes, foto’s en leuke tips voor onderweg maken je tocht tot een hele belevenis. De app werkt volledig offline, dus over je bereik onderweg je je geen zorgen te maken. Kijk op Routabel.nl.

WandelZapp is de wandelapp van de Wandelzoekpagina. Alle routes van die pagina gewoon op je telefoon. Je betaalt per gedownloade wandelroute.

Wandelinspiratie uit leuke gidsen?

Groots Genieten in Gelderland en Utrecht

Fietsen & wandelen vanuit Gelderse en Utrechtse horeca locaties. Ontdek de parels van Gelderland & Utrecht met dit handzame routeboekje dat perfect in je broek- of jaszak past door het compacte A6 formaat.

Rondje wandelen Utrecht

Dit leuke boekje is perfect als cadeautje of om lekker zelf te houden. Met dit boek ontdek je in 11 wandelingen de mooiste bezienswaardigheden en landschappen van Utrecht: de bossen, de heide, de landgoederen en de mooie plekjes in enkele steden.

Meer leuke wandelgidsen Noord-Brabant zien? Ga dan naar: Boekentips