Bah, bah, bah, wat heb ik een ongelofelijke hekel aan regen. Afgelopen week ben ik drie keer nat en koud geregend. Vooral koud geregend, want de regen van nu is ijswater. Heb je het ook gemerkt? Ik heb er in ieder geval helemaal genoeg van.

 

Mijn wandelweek

Mijn wandelweek zou dinsdag beginnen. Er stond dan anderhalf wandelen op het programma. Maandag kwamen de weerberichten al door: Regen en natte sneeuw.

unspecified

Ik twitterde: Vandaag rustdag. Morgen weer trainingswandeling. Niet zo handig gepland.

Maar wat schetste mijn verbazing: dinsdagochtend was het heerlijk droog weer. Dus, jas aan en meteen gaan. Na anderhalf uur was het nog steeds droog en heerlijk weer, dus ik besloot er een rondje aan vast te plakken. Zelfs intervaltraining gedaan.  Toen het begon te spetteren snel de weg naar huis ingezet. Ik was maar net op tijd. Ik kwam bijna droog thuis en ik had 15,4 km gelopen. Dat was wel heel lekker. De rest van de dag was het bagger weer.

Regen

Woensdag kwam Anja (mijn 4-daagse maatje) na haar werk langs om de anderhalf uur vol te wandelen. Gezellig. Gelukkig was het net droog. We liepen door Enkhuizen, mijn woonplaats. Grappig, ik realiseerde me helemaal niet dat Anja nog nooit in Enkhuizen had gewandeld, dus ik nam geen toeristische route maar gewoon de route waarop we stevig door zouden kunnen lopen.  Tot Anja stil ging staan en meldde dat ze toch echt foto’s moest maken. “Het is hier zo mooi.”  Ja, dat was ik bijna vergeten. Vanaf dat moment nam ik de rol van gids op me. Er is zoveel te zien en te vertellen over Enkhuizen. Tot het begon te regenen. Eerst langzaam, maar al snel harder en harder. We waren zonder na te denken op pad gegaan en hadden geen regenkleding of paraplu’s bij ons. Zeiknat werden we. De spijkerbroek van Anja bleek niet zo’n goed idee. Mijn donsjas ook niet. Wat werden we nat, en koud. De anderhalf uur net niet volgemaakt. We liepen 7,2 km in 1.24 uur.

Nog meer regen

regenDonderdag een #startjedagwandeling met Sally. Het is deze week voorjaarsvakantie vandaar dat we donderdag liepen in plaats van de gebruikelijke woensdag. Toen we vertrokken richting vuurtoren was het prachtig weer. Het zonnetje probeerde zelfs door te komen. Op de dijk aangekomen zagen we het al: dikke donderwolken boven de vuurtoren. Was het slim om die kant op te lopen? We besloten een alternatieve route te kiezen de andere kant op. Maar de bui haalde ons al snel in. Daar gingen we weer. Langzaam werden we natter en natter en kouder. Toen we het helemaal zat waren en erover dachten om naar huis terug te keren stopte het met regenen. We hebben de wandeling afgemaakt: 9,1 km in 1.40 uur.

En nog meer regen

Toen was het zondag. Tijd voor de weekendwandeling. Vriend Hans had zin om mee te gaan. Hij houdt van wandelen in stadjes en we kozen Edam uit voor onze zondagmiddagwandeling. Wat een leuk Zuiderzeestadje is Edam! Het ademt nog helemaal die authentieke sfeer uit van vroeger. Prachtige panden aan charmante grachtjes. Vanuit de binnenstad liepen we richting IJsselmeer toen het …. begon te regenen. Alweer!  Het ergste was; ik had ook nu geen regenbescherming bij me. Toen we vertrokken was het prachtig weer. Hoe stom kun je zijn.

Regen, regen, regen. Het hield niet op. Ik had een waterdichte jas aan dus mijn bovenlijf bleef droog. Alle regen gleed zo op mijn dunne wandelbroek. Zo koud. Het was 4 graden en de regen was ijswater. Hans had een donsjas aan. Ook niet handig. Die zoog zich helemaal vol en toen we bij de auto aan kwamen was die jas zeker een kilo zwaarder. Zijn natte spijkerbroek schuurde. Wandeling afgebroken en meteen maar richting huis. De kans dat we droog zouden worden in een cafeetje was nihil. Alle natte kleding in de achterklep en rijden maar. Met de kachel op ‘vol’ en de blower op topsnelheid gingen we richting huis. De geplande 15 km niet gehaald. Slechts 7.8 km. Gelukkig had ik dinsdag al de 15 km wandeling gemaakt. Ik zit op schema.

 

Een ezel stoot zich niet driemaal aan dezelfde steen. Nou, ik ben deze week gewoon drie keer fors natgeregend en had drie keer niets bij me om me te beschermen. Dat moet anders. Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik vanaf nu met mijn wandelrugzak op ga wandelen met daarin een lange regenjas en een paraplu. Ik heb er twee besteld bij de ANWB webshop. Daar zijn lichtgewicht plu’s te koop die maar 150 gram wegen. 1 Voor mij en 1 voor mijn wandelmaatje. Ik ga het echt niet meer zo ver laten komen. Als mijn wandelschoenen weer helemaal droog zijn zal ik ze nogmaals impregneren.

Gaan wandelen met een rugzak heeft ook het voordeel dat ik alvast kan gaan wennen aan gewicht op mijn rug. De Walk of Wisdom, die ik met volle bepakking wil gaan lopen, staat immers op het programma in mei.

 

Komende week

En wat staat er deze week op het programma? Het schema zegt 2x anderhalf uur en in het weekend vrij. Haha, dat laatste kan niet hoor. Anja gaat dit weekend de eerste twee etappes van het Pieterpad lopen en ik heb afgesproken met Wanda, van Wanda Wandelt, om de eerste etappe van het Waterliniepad (16.1 km) te lopen. Dat ga ik gewoon doen hoor. Ontzettend veel zin in.

♦♦♦

En jij? Heb jij veel last gehad van de regen? Laat jij je net zo verrassen als ik of heb jij goede tips? Laat het weten. Je kunt hieronder je reactie achterlaten. wandelvrouw