Elke maandag

een blog over de voorbereiding op de Nijmeegse Wandelvierdaagse.

 

Dikke griep

Hoe moet ik nu een leuk en energiek blog schrijven over mijn voorbereiding op de Nijmeegse Wandelvierdaagse als ik ongeveer de hele week geveld ben geweest door een dikke griep? Dinsdag deed ik mijn vaste avondwandeling van 6 kilometer. Elke woensdagochtend loop ik met een vriendin onze #startjedagwandeling. We vertrekken op tijd en lopen naar de vuurtoren en terug. Een wandeling van bijna 10 kilometer en een heerlijk begin van de dag. Deze keer was mijn hoofd zompig, ik had bijna geen stem en mijn keel  en oren deden pijn. Toch dacht ik dat ik dit verkoudheidje er wel even uit zou lopen. Niet dus. ’s Middags lag ik met dikke koorts op bed heel ziek te zijn.

Niet zo veel beleefd in bed. Dan maar een anekdote.

Drijfpaleis

Vorige week kreeg ik het ineens benauwd. Waar gaan we eigenlijk slapen in Nijmegen tijdens de vierdaagse? Alles zit vol, meldde Susan. Heb ik daar familie of vrienden in de buurt? Nee, volgens mij niet. Ik ging naar de site van Booking.com. Misschien een hotel of B&B? Het eerste hotel dat ik zag kostte meer dan duizend euro voor 4 nachten. Uh..  Even wat verder kijken. Ik stuitte op ‘Het Drijfpaleis’. Geweldig! Een heel bijzonder ingerichte drijvende B&B. Het is echt de moeite waard om even te kijken: Klik hier. Er was zelfs nog een kamer over en ook nog eens betaalbaar. De laatste kamer, stond er.  Niet twijfelen, meteen boeken. Toch wat opgewonden typte ik snel alle gegevens in en drukte op versturen. Mijn scherm werd leeg. Niets. Ik terug naar de site. Staat er ineens in rode letters bij ‘Het Drijfpaleis’, deze accommodatie is al 3 dagen volgeboekt in de door u gekozen periode.

Bah. Ik was echt teleurgesteld. Ik had me zo verheugd op het gezicht van Anja als ik op de proppen was gekomen met deze zo bijzondere overnachtingsplek. Tot ik nog eens goed keek. Dit paleis stond helemaal niet in Nijmegen. Hadden we bijna een overnachtingsplekje in Arnhem gehad. ….

logo wandelvrouw_01

Komende week

Meedoen met de Viavierdaagse betekent dat ik gebruik kan maken van VitalinQ. Een nogal ondoorgrondelijke site met de volgende hoogdravende bladiebla tekst met taalfout: De Personal Health Assistant van VitalinQ voldoet aan alle voorwaarden om toegevoegde waarde te bieden aan je persoonlijke welzijn. VitalinQ is een unieke Personal Health Assistant waarmee jij als potentiele gebruiker ook op weg kan worden geholpen naar een gezonde leefstijl. Via je eigen persoonlijke profiel en sociale omgeving, kan je je eigen individuele doelen en wensen formuleren. Vervolgens wordt je op een laagdrempelige manier, aan de hand van een helder stappenplan, op weg geholpen naar een gezonde leefstijl.

Misschien werkt het voor anderen maar ik heb geen tijd en zin om de hele dag in te vullen wat ik eet, wat ik doe en hoeveel centimeters ik meet. Vooral als het er erg gebruikersonvriendelijk uit ziet. Ik kwam op de site omdat er een persoonlijk trainingsschema voor me zou klaar staan. Het kostte me even wat moeite om het ook te vinden. Ik heb er zeker drie kwartier rondgedoold voordat ik het schema vond en toen bleek het ook nog eens een algemeen trainingsschema te zijn.

In ieder geval. Deze week is mijn goal volgens het schema:

2x per week 1 uur wandelen. In het weekend: VRIJ

Dat is een makkie. Ik zal mijzelf wat meer uitdaging geven:

Deze week:
Maandag Rondje om 5 km
Dinsdag Vestloop 6,5 km
Woensdag #startjedagwandeling 10 km
Vrijdag Noordzeewandeling Schoorl 10 km

 

En dit is mijn wandelagenda 2016:

19-mrt De 30 van Zandvoort 30 km
2-apr Fjoertoer Terschelling 40 km
16-apr Bloesemtocht 30 km
Mei Walk of Wisdom 138 km
4/5 juni Om ’t eiland, Texel 32-28 km
15 t/m 18 juni Alkmaarse vierdaagse 4×25 km
19 t/m 22 juli Nijmeegse vierdaagse 4×40 km
25 t/m 30 juli Strand6daagse 140 km

 

Je kunt me volgen

Elke week zal ik op maandag een verslag maken van mijn vorderingen. Leuk als je me volgt. Het idee dat we straks met 50.000 mensen ons aan het voorbereiden zijn op deze fantastische tocht is toch wel apart. Dan wordt er heel wat afgewandeld. De moeite waard om ervaringen te delen.

Hoop je volgende week hier weer te zien.