Het is te veel

Ineens kwam het als een schok bij me binnen; het is veel te veel om én de Nijmeegse Vierdaagse én meteen daar achteraan de Strand6daagse te lopen. Hoe ga ik dat in vredesnaam doen?

De aanstichter van deze gedachte is Frans. Ik liep met hem afgelopen dinsdag een mooie wandeling van 25 kilometer over de Westfriese Omringdijk van Hoorn naar Enkhuizen. Hij vertelde dat hij eenmaal de Nijmeegse Vierdaagse had gelopen en hoe zwaar dat was: “Als ik na de wandeling op de slaapplek aankwam bleef ik nog zo’n drie uur in apathische toestand wakker, at heel veel en voordat mijn hoofd het kussen raakte sliep ik al. Na vier dagen was ik dood.” Voor hem was het eens, maar nooit weer. Terwijl hij toch goed getraind had, van wandelen houdt en een echte doorzetter is.

Ik ging wat rondvragen en de algemene reacties waren dat je na de Vierdaagse je lichaam ongeveer een week met rust wilt laten. Niets meer mee doen. Beetje uitfietsen en in bad liggen. Ik krijg het echt benauwd van die reacties. Mijn plan is om na de Vierdaagse 2 dagen rust te houden (Vierdaagse spullen opruimen, wassen en nieuwe spullen inpakken) en dan te starten met de Strand6daagse. Zes dagen over het strand, wat toch extra zwaar lopen is, met een totale afstand van ca. 140 kilometer. (33, 18, 31, 24, 27 en 14 km.) Hoe ga ik dat voor elkaar krijgen?

 

Het plan

Ik ga aan mijn oude plan vasthouden en dat betekent dat ik zo goed mogelijk ga trainen. Ik laat mij niet intimideren door allerlei verhalen over hoe zwaar het wel is en door allerlei (zelfbedachte) horrorscenario’s. Ik ga ook via Vitalinq advies vragen aan de trainers die daar aan verbonden zijn. Wellicht hebben zij goede tips voor mij. 2016 Is mijn wandeljaar, dus ik ga alle tijd nemen die nodig is om mij goed voor te bereiden. Neemt niet weg dat ik er wel een soort van bal in mijn maag van krijg. Het is toch wel erg veel en gaat mijn lijf dat wel aankunnen?

 

Afgelopen week

Voorbereiding Nijmeegse Vierdaagse
Onderweg bij de 30 van Zandvoort

Bemoedigend is wel dat ik de afgelopen week best wel wat beweging heb gehad en kilometers heb gemaakt en dat ik me daar prima bij voel.

Maandag: 2,5 uur tennis, enkel spel

Dinsdag : 25 km Zuiderzeepad

Woensdag: 10 km #startjedagwandeling

Zaterdag: 32 km Zandvoort

Zondag: 10 km uitlopen.

Het is nu maandag en ik heb niet eens spierpijn of iets van stijfheid. Zondag had ik echt het gevoel dat ik nog eens 30 km had kunnen wandelen.

 

Komende week

Het schema zegt dat we deze week twee keer anderhalf uur moeten wandelen en in het weekend 20 km. Dat wordt een beetje plannen. Vast staat al dat ik vanmiddag ga tennissen, dinsdag een avondwandeling van 7 km doe en woensdag de #startjedagwandeling van 10 km. Vrijdag heb ik een excursie naar outdoorwinkels op het programma staan, samen met Anja. Wij willen op zoek naar nieuwe wandelschoenen en de juiste wandelkleding. Wij hopen erg die leuke wandelbroek nu eens tegen te komen. Misschien kunnen we tussen al dat shoppen door nog anderhalf uur vrijmaken voor een wandeling. Aankomend weekend moet ik strak een wandeling in de planning zetten. Het is tenslotte Paasweekend en dan is de verleiding groot om er één groot Paasontbijt van te maken en het erg rustig aan te doen.

Tot volgende week. Wandelze.

wandelvrouw