Wat was het heerlijk lenteweer hé. Jij hebt vast ook ontzettend genoten van het wandelen en hebt toch ook wel dat voorgeschreven rustweekend overgeslagen. Toch? Rusten, dat kwam nu echt even niet uit. Het mooie weer moet je pakken als kunt.

 Kennismakingswandeling

Ik had dit weekend een blind wandeldate. Niet helemaal blind, want ik ‘kende’ Wanda van haar site Wanda Wandelt en zag wel eens iets van haar voorbij komen op Social Media. Toen we met elkaar mailden over de Fiets- en Wandelbeurs spraken we af om eens samen te gaan wandelen. Afgelopen zondag was het zover.

Bijpraatwandeling

Wat is dat toch ontzettend leuk en gemakkelijk om iemand te leren kennen tijdens een wandeling. Een echte aanrader. Ik doe het in ieder geval graag. Ook met vrienden of vriendinnen of kennissen ga ik graag wandelen om weer helemaal bij te praten. Nu ik steeds langere afstanden ga wandelen moet ik wel in de gaten houden of mijn wandelmaatje van dat moment dat ook nog wel leuk vindt…..

NijmeegseWandelingen meten

Wanda en ik liepen de eerste etappe van het Waterliniepad. Een 16,1 km lange route. Tenminste dat staat in de routebeschrijving. Of dat echt zo is hebben we niet kunnen controleren. Om onverklaarbare reden hadden we beiden per ongeluk halverwege de route onze Endomondo uitgezet. Endomondo is een gratis app die je kunt downloaden op je telefoon en die je route, afgelegde afstand en andere wetenswaardigheden meet. Er zijn meerdere apps die dat kunnen. Veelgebruikt zijn Runkeeper, de Nike running app en Runtastic. Het is echt motiverend om de gegevens van je wandeling bij te houden zodat je ook weet of je genoeg kilometers hebt gemaakt om aan het schema te voldoen, of om te weten hoe hard je nu precies loopt.  Omdat ik heel snel verdwaal is het voor mij ook handig om te kunnen zien waar ik ben.

 

Wandelkleding

Wat hadden we een mazzel met het weer! Het is zo heerlijk om in het zonnetje te lopen en het niet te warm te krijgen. Dit was voor mij helemaal perfect wandelweer. Toch bestaat er een gezegde: Er is geen slecht wandelweer, alleen slechte wandelkleding. En dat is natuurlijk helemaal waar. Het is een beetje zoeken naar de juiste kleding, maar er zijn ook wel wat tips die voor iedereen gelden. Misschien maar eens een blog over schrijven.

Komende week gaat niet lukken

Het schema voor de 40 km vertelt dat de komende week 2 x anderhalf uur en 1 x 20 km op het programma staat. Ik denk dat dat niet helemaal lukt. Dinsdag heb ik een afspraak voor een ‘bijpraat’ wandeling. We starten bij station Hoorn en lopen via de Westfriese dijk naar het station in Enkhuizen. Ik schat zo’n 25 km. Ik zal mijn dinsdagavondwandeling met Sally maar vast afzeggen. Dat is misschien wel een beetje heel veel. Maar woensdag wil ik absoluut de #startjedagwandeling van 10 km door laten gaan. Zaterdag lopen we met een groepje de 30 van Zandvoort. Gezellig! Dit wordt een echt leuk wandelweekje.

wandelvrouw