Dag 6 van de Camino Portugues

Van Caminha naar Mougás

3-12-2016 

Afstand: 24.7 km

Gelopen: ongeveer 40.000 stappen = 28 km

Het weer: ’s Ochtends zwaar bewolkt. In de middag breekt de zon door. Aan het eind van de middag trekt het weer helemaal dicht en begint het flink te waaien. Regen dreigt. 16 graden.

Toeristenbureau
Gedoe vanochtend. De eerste boot vertrekt pas om 10 uur omdat het vandaag zaterdag is. Die boot moet ik wel hebben omdat ik anders pas in het donker op mijn volgende bestemming aankom. Maar, ik had bij het toeristenbureau gezien dat ik daar kon internetten op een vaste computer. Die had ik echt even nodig om wat dingen te regelen die niet op een mobiel kunnen. Maximaal tien minuutjes had ik maar nodig. Het toeristenbureau zou om half 10 open gaan, dus dat zou allemaal net passen. Om tien voor half 10 stond ik klaar voor het bureau, hopende dat ze vroeg zouden openen, maar alles wat er langskwam, geen medewerkster. Om tien over half 10 was zij er nog niet. Ik durfde het niet langer uit te stellen en ik liep naar de boot. Balen.

De ferry
Op het terrein van de ferry kwam ik Tim weer tegen. Gezellig! We pakten de draad weer op alsof we gister geen afscheid hadden genomen. Hij had geslapen bij Design & Wine, in een themakamer met Spiderman ‘all over de wall’, voor 60 euro.

Ik kocht een ticket voor 1 euro, liep naar de boot en werd daar opgevangen door een medewerker die serieus werk maakte van het afscheuren van het kaartje.

Ferry Spanje
Met de Ferry naar Spanje

De overtocht was frisjes. In Spanje aangekomen begon de route met een stevige klim. Ik was meteen weer warm.

Monte recla
100 meter hoog klimmen over Monte Tecla

De dag had sowieso wel wat klimmen en dalen in zich. We merkten dat tijdens het stijgen het looptempo van Tim iets hoger ligt dat het mijne. Ik liet hem daarom voorop lopen. Geen zin om mijzelf te forceren. Hij stapte stevig door. Hij wilde immers verder lopen dan Mouges, mijn eindpunt voor vandaag. Op enig moment wilde ik wat foto’s maken en besloot ook tot een plasstop. Ik zag Tim in de verte verdwijnen. Bye bye Tim.

Camino Portugues
De gele pijlen zijn soms niet te missen. Soms ook wel….
Camino Portugues
Bye bye Tim

Ik vond het zwaar vandaag. Ik had weinig energie en het duurde me allemaal te lang.

Camino Portugues
Bij Portecelo. Elk koffietentje is nu oké.
Camino Portugues
Lange kustwegen.
De prachtige vergezichten
De prachtige vergezichten
Kusthuizen
Een grote verscheidenheid aan kusthuizen.
Camino Portugues
Zo mooi.

De Albergue

Pas om 5 uur kwam ik aan bij de Albergue. Zo blij dat ik er was. Ik ging geen stap meer verzetten.

Voor de Albergue stonden twee grote volle vuilniszakken met daaruit twee pelgrimsstaffen stekend. Hè? Binnen was niemand te zien, maar ik hoorde iemand douchen. Uitgeput ging ik op een stoel zitten en zag het bordje Free WiFi. Ik pakte mijn telefoon, maar er was helemaal geen WiFi. Wat een tegenvaller.

Lupo Dortmund

Ineens vult de ruimte zich met een man die uit de doucheruimte komt. Hij stelt zich voor als Lupo Dortmund. Hij is nogal overweldigend en luid. Hij wil weten waar ik vandaan kom. “Eh, Holland?” Nee, waar ik het laatst geslapen heb. Ik vertel hem over de Albergue in Caminha. Dat is niet genoeg. Welk bed had ik ? We komen erachter dat we in hetzelfde bed geslapen hebben. Hij heeft daar bedwantsen opgelopen en laat me zien waar hij allemaal gestoken is. Shit. Ik heb ook al de hele dag jeuk aan mijn benen. Ik trek mijn legging uit en ja hoor: zeker 4 of 5 keer gebeten. Shit. Shit. Shit.
Lupo begint heen en weer te springen. Al mijn spullen moeten ingespoten worden en 2 uur in een zak zitten zodat de bedwantsen stikken. Ik wil dat helemaal niet. Ik loop naar buiten en gooi mijn legging, waarin ik nu (bij wijze van) levende bedwantsen voel, in een container. Gelukkig heb ik er nog een bij me (€2,99 bij de Zeeman) Maar Lupo is er helemaal nog helemaal niet klaar mee. Hij is een soort van panisch voor de bedwantsen en ik mag niet bewegen in de ruimte. Met een prachtig Duits accent blijft hij maar in het Engels zeggen dat mijn spullen vol gif gespoten moeten worden. De bedwantsen leggen eitjes en je komt er niet vanaf. Ik zal de bedwantsen verspreiden en zelfs mee naar huis nemen. Hij heeft gelijk. We gaan aan de slag. Eén voor één gaan mijn spullen in de zwarte vuilniszak. Daar krijgen ze een sproei van de spuitbus. Ik vind het afschuwelijk. Daar gaan mijn sokken, BH, onderbroeken en alle andere spullen door de handen van Lupo. Alles wordt ingespoten. Zelfs mijn toilettas en telefoon. Gatverdamme.

Als klap op de vuurpijl krijg ik een setje gedesinfecteerde kleren van Lupo en mag ik onder de douche. Mijn gebruikte wandelkleding gaat ook in de vuilniszak en wordt  bespoten. Het is inmiddels half 7. Nu twee uur wachten tot de bedwantsen dood zijn. Daarna moeten alle kleren zo heet mogelijk gewassen worden. Om half 10 hangt alles buiten aan de lijn. Mijn donzen slaapzak kan niet gewassen worden dus die hangt uit te waaien. Ik slaap vannacht onder een deken. De Albergue heeft een prima lakenpakket en handdoek.

Alle spullen zijn twee uur met gif in de plastic zak geweest.
Alle spullen zijn twee uur met gif in de plastic zak geweest.
Bedwantsen
Blij dat ik straks mijn eigen kleren weer aankan.

Dan gaan Lupo en ik op weg om iets te eten te zoeken. Er is helemaal niets in de buurt. Ik heb zooooo’n trek. We lopen tweeënhalve kilometer terug en vinden een sjiek restaurant. Duur. Maar we hebben het verdiend. Er komt een fles witte wijn (de tweede van de avond want tijdens het wachtproces toverde Lupo ook al een fles tevoorschijn) en we bestellen vis. De ober brengt ons steeds voorhapjes van het huis omdat de vis wat langer duurt. Lupo is aangenaam gezelschap. Hij loopt al 5 maanden de camino en gaat het nu afmaken. Hij wil voor kerst thuis zijn. In Duitsland is hij een ingenieur, maar hier ziet hij er uit als een overjarige punker met hanekam. Hij wil ook niet op de foto. Het brengt zijn carrière in gevaar , zegt hij. Hij is druk, ongecontroleerd, luid en een spraakwaterval. Ik moet zo om hem lachen. Het wordt laat. Geen blog vanavond.

Slapen: ALBERGUE Turistico Aguncheiro €10,-
Eten: naam restaurant vergeten. Kosten 23,-

wandelvrouw

Wil je meteen over lezen over morgen: klik dan hier

Of bij de eerste wandeldag vanuit Porto beginnen: klik dan hier

Dit blog heb ik gemaakt op mijn telefoon. Spelfouten en rare opmaak kunnen gemakkelijk gebeuren. Stoor je er maar niet aan.