Dag 9 op de Camino Portugues.

Van Vigo naar Arcade

6-12-2016

Afstand: 15.7 + 6.9 km
Gelopen: 32.360 stappen = ruim 22 km

Het weer: windstil, geen wolken en rond de 20 graden. Gehoord dat dit weer bijzonder uitzonderlijk is. Het blijft in ieder geval nog zo mooi tot zaterdag. Daarna gaat het wat regenen.

Feestdag
Vandaag is het een Spaanse feestdag, de dag van de constitutie. Maar voor mij is het heimweedag. Ik voelde het al toen ik vanochtend opstond. Of beter gezegd, ik ging er mee naar bed toen ik hoorde dat mijn mannen thuis naar de nieuwe film van Harry Potter gingen. Ik wilde zo graag bij ze zijn. Ik miste ze.

De stad was een oase in vergelijking met gisteren. Alle winkels dicht en weinig mensen op straat om half 9 ’s ochtends. Eerst koffie en een croissant, dan op weg. Ik loop langs de haven in de hoop wat gele pijlen op te pikken, maar daar doen ze niet aan in Vigo. Als ik wat sta te twijfelen over de route zie ik een leuke vrouw met een hond die wel helpen wil. Ze spreekt goed Engels en het blijkt dat ik net op het punt stond om helemaal verkeerd te lopen. Wat een mazzel. Als we gedag zeggen vraagt ze waar ik vandaan kom. Als ik zeg dat ik uit Nederland kom, zegt ze in bijna accentloos Nederlands: Dan kunnen we wel in het Nederlands praten. Ongelofelijk, wat ontzettend leuk. Ze nodigt me uit om ergens wat koffie te drinken. Het is heerlijk om even Nederlands te spreken; het gaat over Den Haag en Sinterklaas en als ik zeg dat het zo bijzonder is om haar vandaag tegen te komen omdat ik heimweedag heb, begin ik ineens te huilen. Wat een bijzondere ontmoeting. Dank je Montse (ik weet dat je dit leest).

Weg uit Vigo
We nemen afscheid en ik vervolg mijn route. Ik wil zo snel mogelijk weg uit deze stad. Geen gele pijlen maar ik ben op de goede weg omdat ik langs de tweede Albergue van Vigo kom. Deze Albergue genaamd Hermanos Missioneros is wel open. Ik had gister niet gezien dat er een tweede was omdat deze op de volgende bladzijde staat van mijn routeboekje van Brierley. Ik werk niet al te ver vooruit…..

Albergue Hermanos Missioneros
Albergue Hermanos Missioneros

Zelfs na de Albergue geen gele pijlen. Ik vind uit dat ik het spoor onderdoor moet. Uitkijken, want je loopt er zo aan voorbij.

Dit is de plek om onder het spoor door te gaan. Staat niets aangegeven.
Dit is de plek om onder het spoor door te gaan. Staat niets aangegeven.

Dan wat gokwerk met de route. Bij het volgende koffietentje maar weer even stoppen. Er is goede Wifi en daar heb ik het volgende WhatsApp gesprek met vriendin Sally:

screenshot_20161206-141541

screenshot_20161206-141555

screenshot_20161206-141625

screenshot_20161206-141654

screenshot_20161206-141727

screenshot_20161206-141747

Dat lucht op. En ja hoor, daar is meteen de eerste gele pijl van vandaag.

Gele pijl
Toch een opluchting, als je de eerste gele pijl weer ziet.

Binnen 5 minuten kan ik het asfalt verlaten en loop ik door de natuur. Mooie uitzichten over het water en heel veel sportende Spanjaarden om mij heen. Gezellig.

20161206_193221

20161206_193051

20161206_193310

20161206_193414

Voordat ik mijn eindbestemming Redondela bereik besluit ik dat ik nog een kleine 7 km extra ga lopen naar de volgende Albergue in Arcade. Daar zijn er twee, dus dat moet goedkomen.

Redondela
Redondela blijkt een leuk stadje te zijn. Het is een feestdag en het vuurwerk klinkt. Het kerkplein zit lekker vol. Ik neem er een pauze.

Het kerkplein in Redondela
Het kerkplein in Redondela

Als ik verder loop kom ik langs de Albergue van Redondela, genaamd Torre. Het ziet er leuk uit en volgens mij is hij is open.

Albergue Torre
Albergue de Torre

Ik loop toch door. Dat gaat mij de rest van de week vast ergens helpen en die 7 km is niet veel, dacht ik. Ik was even vergeten dat het hier geen vlakke kilometers zijn. Ik moet tot 153 meter hoogte klimmen en weer dalen. Dat voel ik wel.

Sint Jacopsschelpen
Een frame met Sint Jacopsschelpen langs de weg. Pelgrims schrijven er een boodschap op.

Aangekomen bij de eerste Albergue aan de snelweg, blijkt dat die dicht is. Als ik raad vraag aan een man met twee jonge dochters vertaalt de ongeveer 10-jarige dochter mijn Engels aan haar vader. Hun conclusie is dat zij me even gaan brengen met de auto naar de volgende Albergue. Daar zeg je toch geen nee tegen.

De Albergue is ongeveer een kilometer verder. Helaas ook dicht, maar er ligt een hotel naast. Ik zoek niet verder. Deze hotelkamer met bad heb ik verdiend. Nu nog ergens wijn vandaan halen.

Slapen: Hotel Duarte, Arcade. 3 persoonskamer met bad en balkon. €25,-
Eten: Er is een restaurant bij het hotel. Eigenlijk is het meer een cafetaria met een bijgetrokken kamer met gedekte tafels. Het eten is smakelijk maar best wel duur. €18.50

Wandelvrouw

Wil je meteen doorlezen over morgen: klik hier

Of ben je zomaar middenin gevallen, begin dan bij: de eerste wandeldag vanaf Porto.

Dit blog heb ik gemaakt op mijn telefoon. Spelfouten en rare opmaak kunnen gemakkelijk gebeuren. Stoor je er maar niet aan.