De 9 mooiste wandelingen in Sydney en alles over het visum

Al jaren staat bovenaan op mijn lijstje om mijn broer en schoonzus te bezoeken in Sydney. Ik zou heel graag zien waar ze wonen en hoe ze leven, ik ben nieuwsgierig naar Australië en ‘the way of life’ daar en ik hou al jaren bij welke trekkings ik graag in Australië zou willen maken. Maar steeds meer kom ik erachter dat Sydney zelf ook veel te bieden heeft en het waard is om wandelend ontdekt te worden.

DE NEGEN MOOISTE
Mijn broer noteerde voor mij zijn topfavoriete wandelingen in Sydney. Ik deel ze graag met je, want deze top 9 komt van een echte Sydneykenner, die ze allemaal zelf gewandeld heeft.

Wandelingen Sydney - wandelen naar het operahouse
Wandelen naar het Operahouse in Sydney          (foto: PeCre via Pixabay)

Mandatory for everyone who visits Sydney

De wandeling Bondi to Coogee is misschien wel het mooiste en bekendste wandelpad in Sydney. Mijn broer noemt hem zelf verplicht voor iedereen die Sydney bezoekt. Toeristen van over de hele wereld en ook de locals komen elke dag naar de oostkust van Sydney om te genieten van de beste stranden van Australië, prachtige views over de oceaan en veel parken, cafés en restaurants op weg van Bondi Beach naar Coogee Beach.

 • Afstand: 6 km

 • Tijd: 2 tot 3 uur, afhankelijk van het aantal stops

 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

De schoonheid van de omgeving op de 10 km lange Manly to Spit Bridge Coastal Walk wordt adembenemend genoemd. Je wandelt langs de kust afwisselend over stranden, baaien en inhammen, boomgarden, korte tussenpaden en dramatische kliffen. Neem de ferry en kom zo bij het beginpunt van je wandeling.

 • Afstand: 10 km

 • Tijd: 3 uur en 45 minuten

 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Easy walk with nice vistas. Palm Beach is one of the most expensive areas in Sydney.

De Barrenjoey Lighthouse Walk is een populair wandelpad op de landtong van Barrenjoey, het noordelijkste deel van Palm Beach in de regio Northern Beaches in Sydney. Je kunt kiezen uit twee wandelpaden die helemaal omhoog gaan naar de Barrenjoey-vuurtoren, die bovenop een heuvel staat. Vandaar heb je prachtige uitzichten over de oceaan.

 • Afstand: 2,2 km

 • Tijd: 1,5 uur

 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk (maar wel met steile stukken)

Deze wandeling is een geweldige manier om enkele populaire gebieden in het Ku-ring-gai Chase Nationaal Park te zien. De Basin-track en de Makreel-track bieden een prachtig uitzicht op de oceaan, en op een van Sydney’s beste Aboriginal Art-sites. Je kunt ook genieten van een picknick en zwemmen, of een veerboot nemen naar andere schilderachtige plekken op Pittwater.

 • Afstand: 5,9 km rondwandeling

 • Tijd: 4 uur

 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld, met lastige stukjes

Dit deel van het kustpad toont de spectaculaire kustlijn en het uitzicht vanaf enkele van de mooiste uitkijkpunten van Sydney, evenals de diversiteit van de geschiedenis van de regio.

 • Afstand: 36 km

 • Tijd: 2 dagen van ongeveer 6 uur

 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk, met ook delen over zandstranden

Kustlijn van Sydney - kustwandeling
De ruige kust van Sydney       (Foto: CynLam via Pixabay)

Explore the Inner West (our favourite area) and have a beer

De Inner West Brewery Tour is een gezellige citywalk langs de leukste brouwerijen, waar natuurlijk ook lekkere biertjes te krijgen zijn.

 • Afstand: Afhankelijk van de route die je kiest

 • Tijd: Afhankelijk van hoe lang je bij de brouwerijen rond blijft hangen

 • Moeilijkheidsgraad: afhankelijk van hoeveel biertjes je onderweg nuttigt

Ik vind street art geweldig, dus deze West Street-kunstwandeling door St Peters, Enmore en Newtown lijkt me top. De hele route neemt zo’n halve dag in beslag, maar deze leuke buurten hebben vele mooie horeca gelegenheden, dus het kan best wel wat langer duren.

Dicht bij de stad en gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer vind je het Royal National Park. Van prachtige uitkijkpunten en mooie watervallen tot afgelegen stranden en natuurlijke zwembaden, dit grote park van 15.000 hectare heeft voor elk wat wils. Er lopen 9 prachtige wandelroutes door dit park.

Deze 28 km lange route wordt jaarlijks gebruikt voor het Cancer Council 7 Bridges Walk event, een inzamelingsactie waar de gemeenschap zich verenigt om 28 km rond Sydney Harbour te lopen ter ondersteuning van een kankervrije toekomst. Maar wat let je om deze prachtige wandeling rond Sydney Harbour, met veel prachtige uitzichten en plaatsen aan de haven, gewoon te maken. Mijn broer en schoonzus liepen hem al vele malen.

Wandelingen Sydney - 7 bridges walk - Anzac bridge
De Anzac brug is één van de zeven bruggen van de 7 bridges walk           (foto: squirrel_photos via Pixabay)

TICKET, VISUM EN TIJD

Het liefst zou ik er morgen al heen gaan. Ik hoef maar drie dingen te regelen: een ticket, een visum en tijd. Een ticket is niet zo moeilijk. Via bijvoorbeeld vliegwinkel.nl vind je de beste deals. Een visum aanvragen is ook niet moeilijk. Maar je moet het wel even doen, ik heb daarom meteen maar even uitgezocht hoe en waar. Dan rest mij alleen nog tijd te vinden.

Een visum voor Australië aanvragen

Het is misschien iets wat je gemakkelijk over het hoofd ziet: er moet een visum voor Australië aangevraagd worden, anders kom je het land niet in. Sterker nog, je mag niet eens op het vliegtuig richting Australië stappen. Elke vakantieganger of zakenreiziger met een Nederlands of Belgisch paspoort die Australië in wil heeft een visum nodig vóór vertrek.

Het visum voor Australië aanvragen gaat snel en gemakkelijk via VisumBuitenland.nl. Zij regelen het online voor je, gemiddeld in een paar werkdagen. Je kunt ook een spoedaanvraag bij ze indienen. Dan is het er vaak al binnen een uur.

Er zijn verschillende soorten visums voor Australië. Ik kan heel goed uit de voeten met de goedkoopste en makkelijkst te regelen variant: de eVisitor visum. Hiermee mag ik een jaar lang Australië inreizen en dan maximaal 3 maanden verblijven. Dit visum is voor de meeste Nederlandse en Belgische paspoorthouders geschikt.

Het visum aanvragen is simpel. Op de website van Visum Buitenland vind je een elektronisch invulformulier, je vult het in (je hebt alleen het paspoort nodig waarmee je gaat reizen), je betaalt het met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard en je verzendt het. Binnen 5 werkdagen krijg je het visum toegestuurd per e-mail.

Duur?

Het eVisitor visum kost €19,95. Doe je een spoedaanvraag, dan betaal je €17,50 extra (prijsniveau aug. 2023).

flavicon wandelvrouw

Verantwoording: Dit blog werd gesponsord door VisumBuitenland.nl