Het staat al jaren op mijn bucketlist: de strand6daagse. Een van de leukste Nederlandse wandelevenementen, lijkt mij. Langs het strand van Hoek van Holland naar Den Helder en kamperen langs de route. Vanwege de lastige datum (een week midden in de zomervakantie) is het er steeds maar niet van gekomen. Maar nu zit de brief met de aanmelding op de bus. Yo!

Dat wil overigens nog niet zeggen dat de aanmelding ook geaccepteerd is. Slechts 1000 mensen mogen meedoen aan de tocht. Dat maakt het ook zo aantrekkelijk voor mij. Geen super massale toestanden en overgereguleerde situaties. Tenminste, zo stel ik mij dat voor.

De 58ste editie

Maandagochtend 25 juli 2016 begint de 58ste strand6daagse in Hoek van Holland. We moeten voor 10 uur aanwezig zijn en kunnen dan de bagage inleveren. Die wordt elke dag vervoerd naar de volgende overnachtingsplek. De route is simpel. Langs het strand. Dan komen we wel  wat natuurlijke obstakels tegen. Bij Katwijk stroomt de Rijn de Noordzee in en daar waar bij IJmuiden het Noordzeekanaal de route onderbreekt gaan we met de watertaxi naar de overkant. Bij de Hondsbossche Zeewering, waar men grootschalig de kust heeft versterkt, lopen we langs de nieuwe kustlijn. Maar verder zal het zand, zand, zand zijn.

Sportkantine 

Wat me trouwens helemaal aanstaat is de volgende zin in de folder: ‘U kunt de dag geheel naar eigen inzicht invullen en genieten van de zon, zee, zand en vele paviljoens langs de kust.’ Kijk, geen bemoeienissen, alleen voor 19.00 uur binnen zijn omdat er dan een warme maaltijd klaar staat. Wat wil je nog meer? Tentje opzetten, de benen stretchen, flesje wijn erbij of een bezoekje aan de voetbalkantine. We kamperen namelijk op speciale door de vereniging gecreëerde kampeerterreinen bij ondermeer sportverenigingen. Nu ik het zo opschrijf krijg ik er helemaal zin in.

Sportieve prestatie

Het is overigens ook nog een sportieve prestatie. Er wordt 140 kilometer gelopen in 6 dagen. Dat betekent dagen van, achtereenvolgens 33, 18, 31, 24, 27 en 14 km. De tussenliggende pleisterplaatsen zijn: Wassenaar, Noordwijk, IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog. Daar heeft de organisatie de overnachtingsplekken in orde gemaakt. Geweldig dat wij alleen maar hoeven te wandelen en ons eigen tentje moeten opzetten terwijl de organisatie zorgt voor de campingplekken, medische begeleiding als het nodig is, het vervoer van de bagage, koffie, thee, ontbijt- en lunchpakketten en ’s avonds een Hollandse warme maaltijd.

Nu maar hopen dat ik mee kan.

Meer info over deze wandelkampeertocht op de officiële site van de #strand6daagse.

flavicon wandelvrouw