De droom van deze wandelvrouw
#ingesloten worden in een outdoorshop

Afgelopen week was ik aanwezig bij de lancering van het nieuwe outdoor magazine Buitentijd. De manifestatie vond plaats op het plein voor, en in de mega-winkel van Bever in Rotterdam. Ik hou van outdoorwinkels. Ik hou héél veel van outdoorwinkels. Al die mooie spulletjes die ik aan wil raken, waarvan ik precies wil weten hoe ze werken, wat de specificaties zijn en hoe ze mij kunnen helpen op mijn tochten. Ik wil voelen, passen, ontdekken, me verwonderen, hebberig worden. En dan sluipt langzaam de gedachte binnen: ik laat me insluiten en dan heb ik de hele nacht om alles uit te proberen………

Ik mag dan een beetje raar zijn, maar dit is volgens mij een universele droom van iedereen met interesses op een bepaald gebied. Ik ken het reclamefilmpje van een man die in de Mediamarkt woont. Films van mensen die achterblijven in een museum (wat tot leven komt) en kerstfilms van kinderen die zich laten insluiten op de speelgoedafdeling in een warenhuis. Kijk, dát gevoel.

Oké. Het laatste personeelslid trekt zijn jas aan, doet alle lichten uit en sluit de deuren. De rolluiken gaan naar beneden en ik blijf alleen achter. Ik blijf nog even stil zitten om er zeker van te zijn dat iedereen weg is.

Ik sta op en maak een inspectierondje; waar zal ik beginnen? Ik ben gek op outdoor kleding. Of toch eerst bij de leuke kampeergadgets, de rugzakken of schoenen passen. Ik heb zulke leuke gezien, zouden ze lekker zitten? Nee eerst kleding. Ik wil in stijl door de winkel.

Wat echt helemaal gaaf is, is dat ik niet steeds een paar kledingstukken mee hoef te nemen de paskamer in. Nee, ik trek gewoon terplekke alles aan en uit. Een grote passpiegel staat in de ruimte. Helemaal goed. Ik stel mijzelf tot doel om een matchende set kleding uit te zoeken volgens het 3-lagensysteem, waarmee ik het jaar rond kan. Rok, broek, onderkleding, shirts, fleece, donsjas, hardshell jas. Geweldig om alles in zoveel rust te kunnen passen en bij elkaar zoeken. Kleding die ik in de webshops voorbij zie komen kan ik nu bevoelen en passen. Kijk, outdoor jurken. Ook geweldig!

Dan op weg naar de schoenenafdeling. Ik ben erg benieuwd naar de pasvorm van verschillende merken. Fijne warme outdoor laarzen, zou dat iets voor mij zijn? Lekker passen en 26 keer de ‘oefenheuvel’ op en af. Gaaf, al die schoenen met kleurtjes en nieuwe materialen. Fijn alle bijsluiters lezen.
Dan op zoek naar wat nieuw is in de rugzakkenwereld. Jee, wat een keuze! Ik ben op zoek naar een super lichtgewicht rugzak waar ik een meerdaagse trektocht mee kan maken. Dat is een zoekopdracht waar ik wel even mee bezig ben. Geweldig om ongegeneerd alle rugzakken van het rek te tillen en te bekijken. Lekker trouwens dat vanavond niemand komt vragen of hij me helpen kan. Lekker zelluf doen.

Alle rugzakken weer terug op de standaard. Het wordt al later. Ik ga mijn slaapplek voor vanavond in orde maken. Even kijken of deze outdoorwinkel een tentenafdeling heeft. Dat vind ik wel net zo knus. Ik kan mijzelf ook helemaal verliezen in het zoeken naar de perfecte lichtgewicht trekkerstent. Maar voor vannacht geef ik de voorkeur aan een hele grote meer persoons tent.

Nu komt een favoriet onderdeel: het zoeken naar de juiste slaapzak. Ze hangen mooi op een rijtje. Voelen, specificaties lezen en uiteindelijk kiezen. Nu nog een lekker slaapmatje. Vandaag gaan we luxe. Ook even kijken welke matjes super lichtgewicht zijn en een klein pakvolume hebben.

Ik zoek een mooie plek uit om mijn maaltijd te koken. Ook lekker maaltijdrepen hebben ze hier. Campingstoeltje erbij en genieten van de beleving.

Zo ongeveer stel ik me het voor.

’s Ochtends is alles weer opgeruimd. En als de winkel weer open gaat meng ik me onder het winkelend publiek. Ik heb de afgelopen nacht een aantal spulletjes gevonden waarvan ik echt geen afscheid meer kan nemen. Ik reken ze af bij de kassa en loop naar buiten. Dit was de mooiste nacht ooit!

Van droom naar werkelijkheid?

Ik ben nog steeds bij de presentatie van Buitentijd. Ik vertel mijn droom aan mijn mede outdoorbloggers. Vis! Ogen beginnen te glinsteren en ze weten precies wat ik bedoel. “We gaan samen hoor!” Mijn fantasie wordt uitgebreid met 5 outdoorbloggers. Ze zijn super enthousiast. Dat wordt een gezellige boel.
Ik loop naar de marketing manager van Bever en pitch mijn idee. Hij gaat er over nadenken, zegt hij.
Duimen maar.

flavicon wandelvrouw