Nog 77 dagen tot de Nijmeegse Vierdaagse

 

Eindelijk is het echt lente! Wat heb ik genoten van de wandelingen van afgelopen week. Ik ben vooral nog helemaal vervuld van de Bloeiend Zijpe wandeling van gister. Wat was het prachtig. Uitgestrekte bollenvelden in de onwaarschijnlijkste kleuren. De zon scheen en we hadden de perfecte wandeltemperatuur van zo’n 14 graden. Fleecevest of dun jasje aan en het was helemaal goed.

 

Trainingsschema

Door andere bezigheden (we hebben ook nog een leven naast het wandelen) konden Anja en ik deze week het trainingsschema niet helemaal volgen. De 2x anderhalf uur lopen door de week lukte natuurlijk wel, dat doen we ieder afzonderlijk in de avonduren. Maar in het weekend stond voor zaterdag een wandeling van 25 km en voor zondag een van 20 km op het programma. Voor het eerst zouden we twee dagen achter elkaar moeten wandelen. Het leek mij best zinvol om eens te proberen hoe het voelt om twee wat langere wandelingen te maken. Maar zoals gezegd, we hadden andere druktes.  Daarom de zaterdagwandeling naar vrijdag verschoven.

Groene Wissel Castricum

’s Ochtends nog werken en vanaf de plek van de laatste afspraak een wandeling starten. Dat was afgelopen vrijdag in Castricum. Ik kan je vertellen: dat is geen straf. Was Castricum ook niet genomineerd voor wandelgemeente van Nederland 2016? Je kunt er geweldig wandelen. Anja en ik hadden besloten om de Groene Wissel Castricum te lopen. Een wandeling van 19 km. Lekker makkelijk beginnen bij het station. Dan konden we daar de auto’s parkeren en elkaar vinden. Dat was nog wel een dingetje. Het station heeft namelijk meerdere kanten en parkeerplaatsen…

Groene wissel CastricumOm kwart over 1 konden we op stap. Voor het eerst probeerde Anja, die voor de route zou zorgen, de WandelZapp app uit. Je kunt het routekaartje downloaden  en tijdens het wandelen op het kaartje zien welke kant je uit moet. Ken je dat? Dat je gaat bewegen en ondertussen op het schermpje tuurt of het pijltje op de kaart (jij) de kant op gaat die je bedoeld en dat je daarom bij kruispunten af en toe een weg moet inlopen om te zien of het de goede weg is. Tenminste, zo deed Anja het. Ik heb me er niet mee bemoeid, alleen maar gelachen.

Al dat genavigeer maakte wel dat onze wandeling 22 in plaats van 19 km was. Dat was goed. Eigenlijk hadden we 25 km moeten doen, maar we vonden het wel goed zo. Het extra rondje dat we in gedachten hadden, hebben we niet gemaakt. Het was tijd om naar huis te gaan. Het was overigens best een goede trainingswandeling. Bijna alles onverhard en over het strand moesten we echt tegen de wind opboksen. Een goede training voor de bovenbenen.  Het allerbeste nieuws was wel dat de knie van Anja het uitstekend hield.

 

Bloeiend Zijpe wandeling

Bloeiend Zijpe 2016Voor zondag hadden we de Bloeiend Zijpe wandeling uitgekozen. Een wandeling door de bollenvelden in de kop van Nord-Holland. Geweldig! Bij het startpunt hadden we afgesproken met Petra en Karin. Met z’n vieren zouden we de 20 km gaan lopen. Werkelijk alles zat mee. Het weer was top, de omgeving geweldig, de route spannend over en door de bollenvelden, één en al kleur en geur, gezellige wandelmaatjes en lieve, leuke mensen langs de route. Alles super verzorgd en één blije optocht van wandelaars. Het was echt genieten.

 

De balans opmaken

Waar staan we nu? Anja en ik hebben beiden het gevoel dat we 25 km redelijk makkelijk weglopen. Geen centje pijn. Bij 30 km vinden we het echt wel mooi geweest. Tijd om te stoppen. Die laatste 10 km, die we in Nijmegen moeten gaan lopen, worden best zwaar. We hopen dat we nog verbeteren. Ook hopen we dat de hele entourage in Nijmegen ervoor zorgt dat we die laatste 10 km ‘gedragen’ worden. Maarja, het zijn wel 4 dagen van 40 km. Eerlijk gezegd zie ik er best wel wat tegenop. Dat komt waarschijnlijk ook wel door onze Fjoertoerervaring. Die was toch redelijk dramatisch.

Wat zijn de problemen nu? Eigenlijk valt het allemaal wel mee. Ik heb vooral last van mijn voeten. Na zo’n 15 km worden die warm en branderig. Ik krijg een soort van beurse voetzolen en de botjes in mijn voeten beginnen pijn te doen. Ik probeer echt van alles: verschillende schoenen, andere sokken, wisselen van zooltjes, veel water drinken, goede voetverzorging. Tot op heden heb ik nog geen oplossing gevonden. Dus ik hou me aanbevolen voor tips.

 

Komende weken

Het trainingsschema begin nu op te lopen. Het begon allemaal makkelijk maar dat is na volgende week over. Deze week nog een vrij weekend maar daarna beginnen de 30 km wandelingen en de 40 km wandelingen eraan te komen.  Ik ga zo maar een planning in mijn agenda maken, want met die wandelingen ben je hele dagen onderweg.

Anja en ik houden deze week geen rust. Aanstaande vrijdag doen we mee met de Via Vierdaagse wandeling in Haarlem. Daar gaan we 30 km lopen. Nu al zin in. Het blijft prachtig weer.

 

Jij veel wandelplezier komende week.

Seejoe next week

wandelvrouw