Helemaal stuiterend kwam ik terug van de Vakantiebeurs 2018. Wat een prachtige bestemmingen! Doe mij een groot budget en ik reis en wandel de hele wereld rond. Er stonden ook een aantal campers op de beurs. Mijn grote droom om met een camper maanden achtereen door Europa te trekken en de mooiste wandelgebieden te bezoeken en daarover te bloggen drong zich weer in volle hevigheid aan mij op. Mijn fantasie ging meteen met mij op de loop. Ik had er al bijna eentje uitgezocht. Helaas. De tijd is nog niet rijp. Maar waar is de tijd dan wel rijp voor? Wat zijn mijn plannen voor 2018? Ik zet het op een rijtje:

Wandelmarathon Egmond

Mijn wandeljaar begint traditiegetrouw in Egmond. Samen met vriendin Sally boeken we een hotelletje en maken er een heerlijk weekendje weg van. Vrijdagmiddag begint onze pret al. We rijden naar Egmond, checken in en gaan heerlijk uit eten. Vaak spreken we af om met andere wandelvrienden en -vriendinnen samen de routes te lopen. Gezellig! En ’s avonds genieten we weer van een hapje en een drankje. Deze houden we er zeker in.

Noordzeestrand palen
Overijssel Salland

Overijssel

In Nederland ligt mijn focus dit jaar echt op Overijssel. Ik wil deze prachtige veelzijdige provincie veel beter leren kennen. Samen met Visit Oost plan ik een aantal hele mooie wandeltochten om je te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Ik heb een leuke uitnodiging gekregen om de Weerribben-Wieden Wandel3daagse te openen. Dat ga ik zeker doen en dan wil ik hem natuurlijk ook zelf lopen.

Duitsland

In 2017 liep ik een aantal etappes van de Westerwald-Steig. Ik ben verkocht! Heerlijk vond ik het. Ik wil graag meer in Duistland wandelen. Mogelijkheden te over. Op mijn wensenlijstje voor dit jaar staat wandelen en wildkamperen in de Eifel en ik wil ook heel graag wandelen in de Harz. Met het treintje de Brocken op en naar beneden wandelen. Ik weet zeker dat Hans dan mee gaat.

Brocken railway Pixaby Geraldfriedrich2

Wales

Op de vakantiebeurs heb ik lang staan praten bij het standje van Wales. Kustwandelingen zijn echt mijn ding en in Wales kun je geweldig langs het kustpad lopen. Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 kilometer. Het Pembrokeshire Coastpath in het zuidwesten van Wales is misschien wel het bekendste stuk, maar feitelijk is het overal prachtig met steile kliffen met vogelkolonies, verlaten zandstranden, beschutte baaitjes, kleine vissersdorpjes en uitgestrekte beschermde natuurgebieden. De dame van Wales kon het prachtig vertellen; “Je hebt kans om walwissen zo voorbij te zien zwemmen.” Ik ga serieus onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en waar het in mijn wandelagenda past.

Schotland

Makkelijker te regelen is een korte wandelvakantie naar Schotland. Dat wordt een combinatie van familiebezoek aan Sally’s familie en een aantal dagen de Highlands in. Zoals het er nu uit ziet gaan we de eerste etappes van de West Highland Way doen. We zijn serieus aan het plannen voor begin april. Nu al #zinin.

Foto by rucksack-magazine-Ballachulisch-Schotland
Zeeland Foto by MaartenB Pixabay

Strandvijfdaagse

Na het succes van de Strand6daagse in 2015 hebben Sally en ik ons nu opgegeven voor de Strandvijfdaagse. De Strandvijfdaagse is een vijfdaagse wandel-kampeertocht over de stranden en deltawerken van Zeeland en Zuid-Holland. Zeeland is voor mij echt onbekend gebied. Dit wordt dus een mooie combinatie van een meerdaagse georganiseerde kustwandeling door voor mijn nieuw gebied in Nederland. Dat kan niet mis.

Huttentocht door de bergen

Ik probeer vriend Hans zover te krijgen dat hij mee gaat op een berghuttentocht. Hij heeft al ‘ja’ gezegd onder voorwaarde dat het niets primitiefs mag zijn. Dus overdag heerlijk wandelen door de bergen en ’s avonds verwend worden en lekker eten en slapen op een mooie locatie in de bergen. Waar? Dat moet ik nog helemaal uitzoeken. Iemand suggesties? Planning: najaar 2018.

landsberger-hut-Pixabay-Hans

Nijmeegse vierdaagse

Zal ik? Toch weer…

Als ik het doe.

Als.

Ik schreef een blog over de uitdaging om 4×50 km te lopen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse die Anja aan mij voorlegde.

Als ik de uitnodiging aanneem zal dat een groot deel van mijn wandelagenda voor de eerste helft van 2018 bepalen.

Leef bij de dag en pak je kansen

Hoe mijn wandelagenda er uiteindelijk echt uit gaat zien? Ik weet het niet. Behalve de wandelmarathon van Egmond en de Strand5daagse is nog niets vastgelegd. Op de vakantiebeurs heb ik een aantal leuke contacten gehad over blogreizen. Daarvan is het natuurlijk altijd afwachten of daar iets uit voortkomt. Ik praat met Anja over een trip naar de Grand Canyon of Chapada Diamantina. Dat zou echt heel tof zijn. Met Philine heb ik het over de Pyreneeën van noord naar zuid lopen. Kan ik daar de tijd voor vrijmaken? Wandelen over de GR10, GR11 en HRP staat natuurlijk wel ergens bovenaan mijn bucketlist. Er zijn nog een aantal 4-daagsen die mijn warme interesse hebben en ik ga zeker nog mooie wandelingen maken vanuit sfeervolle wandelvriendelijke accommodaties voor de Wandelen & Overnachten rubriek. Kortom: Ik zie het allemaal wel. Ik ga er in ieder geval ontzettend van genieten.