Dagen heb ik in een huiskamer vol met stapels kampeerspullen en stapels kleding gezeten. De berg werd steeds groter en onoverzichtelijker, en maar zeggen dat ik het zo leuk vind om in te pakken. Ja, ja. Dat vind ik ook wel, als het gaat om: erover nadenken, erover praten, slimme oplossingen zoeken en leuke spulletjes kopen. Maar kiezen vind ik moeilijk (stel je voor dat…. altijd handig om bij je te hebben) en ik hang erg aan dat laatste beetje comfort op de camping. Als na dagen inpakken het resultaat is dat ik een rugzak van ruim 12 kilo heb en er zit nog geen druppeltje water of voedsel in, tja, dan denk ik toch dat het beter had gekund.

 

Wat is het plan?

Waarom pak ik mijn rugzak in? Ik heb bedacht dat ik de Walk of Wisdom wil lopen als een oefening voor de Via Egnatia, die ik in het voorjaar van 2017 wil doen. Het betekent dat ik alles wat ik nodig denk te hebben op een lange trip, zonder voorzieningen, herbergen en fijne restaurantjes, meeneem in mijn rugzak. Ik ga kijken of alles werkt, waar ik op moet letten en of ik het überhaupt kan tillen.

De Walk of Wisdom

Wat was dat ook alweer? De Walk of Wisdom is een vrij nieuwe pelgrimsroute die uitgezet in een wijde boog rond Nijmegen. Hij begint en eindigt in de Stevenskerk. De route is 136 kilometer lang. Meer weten? Lees het blog: De Walk of Wisdom, een Nederlandse Pelgrimsroute. Ik heb de Walk of Wisdom in 6 etappes verdeeld en overnacht op campings.

De paklijst

Oké, hier is hij dan; de paklijst. Echt alles staat er op. Tot op het laatste grammetje en echt zelf gewogen. Dat bracht trouwens ook nog wel verrassingen. Mijn slaapzak die me verkocht is als een slaapzak van 1100 gram bleek op mijn weegschaal 1307 gram te zijn. Schandalig eigenlijk. Komt er ook nog een stuffzak van 90 gram bij.

Ik hoor graag je ideeën over mijn lijst. Het moet toch beter kunnen. Overigens weet ik van de met een * gemerkte spullen dat het pure luxe is. Die keuze maak ik nu. Ik ga testen of het beoogde comfort het sjouwen waard is.

Paklijst Walk of WisdomPaklijst Walk of Wisdom