Gelukkig verandert er van alles op het gebied van wandelkleding. In een van mijn eerste blogs schreef ik over de lelijkheid van de dameswandelbroek: “waarom is het zo, dat er voor werkelijk iedere sport leuke, passende, stoere, functionele kleding te koop is en dat het voor wandelaars suf, fantasieloos en gedateerd, maar vooral onwaarschijnlijk lelijk is?”

 

Maar ondertussen is er al heel veel veranderd en is er hele toffe outdoorkleding te koop. Ik zag bijvoorbeeld bij het merk RevolutionRace de leukste kleurige wandelbroeken voorbij komen. Toen zij vroegen of ik een wandelbroek wilde uitproberen, kon ik alleen maar heel hard ja zeggen. Die broeken zagen er ontzettend tof uit, maar zitten ze ook lekker? En hoe staat het met de functionaliteit en de kwaliteit? Hoewel ik de broek heb gekregen van RevolutionRace, geef ik je hier mijn eerlijke en ongecensureerde mening over de Nordwand Pro Pants.

Nordwand Pro Pants dames

Ik mocht zelf een broek uitkiezen en koos voor de Nordwand Pro Pants.  Ik kwam op deze broek uit omdat het vanaf het plaatje een echte stevige outdoorbroek lijkt, een mooi model (niet te strak) heeft, meer specificaties heeft dan de Nordwand Pants (zonder pro) en de door mij gewenste leuke kleuren heeft. Ik kon bijna niet kiezen, maar ging uiteindelijk voor de wijnrode.

Review: RevolutionRace broek ‘Nordwand Pro Pants dames’
Super, deze wijnrode kleur van de outdoorbroek.

De maat

Bij de beschrijving van de broek op de RevolutionRace website staat dat de broek klein valt en dat aangeraden wordt om hem een maat groter dan normaal te bestellen. Normaal heb ik iets tussen maat M en L. Altijd moeilijk kiezen. Moet ik nu een L of een XL bestellen? Ik heb er een hekel aan als een broek strak zit, dus ik ging toch voor de XL en inderdaad, deze maat is goed. Iets aan de ruime kant, maar zolang ik niet te veel afval (wat ik eigenlijk wel wil 😊) is dat dat niet erg.

Het model

Ik zie op verschillende afbeeldingen dat de broek zowel strak als iets losser gedragen wordt. Ik geef de voorkeur aan iets losser. Vaak betekent dat ook dat de broek dan in mijn middel te wijd zit. Dat is hier niet het geval. Er zit elastiek aan de achterkant van de tailleband. Top!

De zwarte kniestukken en het kontstuk zijn elastisch, wat maakt dat de broek heel prettig draagt.

Review: RevolutionRace broek ‘Nordwand Pro Pants dames’
De Nordwand Pro is een broek waar je je gemakkelijk in kunt bewegen.
Review: RevolutionRace broek ‘Nordwand Pro Pants dames’
Met elastiek in de tailleband achter.

De zakken

Een van de redenen dat ik voor dit model broek koos, waren de steekzakken. Hoe fijn is het om je handen in je broekzakken te kunnen steken. Daarnaast heeft de broek ook zakken op de bovenbenen. Die zijn perfect. Veel plezier van omdat mijn telefoon en bril daar prima inpassen. In de linker zak is zelfs voor de telefoon een extra binnenzakje gemaakt.

Review: RevolutionRace broek ‘Nordwand Pro Pants dames’
Fijne steekzakken en zakken op de knieën. Let ook op de subtiele ventilatieritsen.
Review: RevolutionRace broek ‘Nordwand Pro Pants dames’
Met verstevigde zoom die met drukknoop en haakje sluit om de schoenen.

Materiaal

De broek is van stevig materiaal gemaakt. (65% Polyester, 35% katoen). De zwarte stretchvlakken zijn van 96 % nylon en 4 % elastane. Het is niet bepaald een zomerbroek, maar gaat het prima doen in de andere jaargetijden. Toen ik de broek wel op een onverwacht warme dag aanhad, was ik heel blij met de ventilatieritsen. Dat gaf een prima verkoeling, waardoor de broek toch ook in wat warmere omstandigheden gedragen kan worden, ook lekker als je je heel erg uitslooft. Het is trouwens mooi dat achter de ventilatieritsen zwart gaas zit, want niemand zit te wachten op een blik op mijn bovenbenen.

Regenbestendig

In de regen zuigt de broek geen water op, maar uiteindelijk, in een stortbui, word je toch nat. Fijn is dat de broek weer lekker snel droogt, ondanks het zwaardere materiaal.

Mijn oordeel

De broek zit heerlijk. Nu we het najaar ingaan voor mij even niets anders. Alles klopt aan deze broek. De pasvorm, het draagcomfort, de steekzakken, de zakken op de bovenbenen, de ventilatieritsen en de verstevigde zoom aan de pijpen met de drukknopen, waardoor je broekspijpen strak om je schoenen kunt vouwen en er zo geen rotzooi of vocht in je schoenen kan komen. In die verstevigde zoom zit trouwens een haakje, waarmee je de broek kunt vasthaken aan je veters, zodat hij mooi naar beneden blijft zitten. Geniaal.

En de kleur… die is natuurlijk helemaal top. Ik ga er niet een stadswandeling in maken, maar voor elke andere outdoor activiteit is het een vrolijk makende kleur. Ik zou willen dat ik meer van deze broeken had.

Is er dan helemaal geen minpuntje?

Nou, eigenlijk niet. Of het moet zijn dat de lengte van de broek net iets te lang voor me is. Maar ik heb dan ook niet zulke hele lange benen.

Tenslotte: Duurzaamheid

Niet onbelangrijk, en het moet ook genoemd worden. RevolutionRace claimt dat ze de footprint zo klein mogelijk proberen te houden. De kleding is gemaakt om lang mee te gaan, omdat de kwaliteit goed is, maar ook omdat de ontwerpen modeproof zijn en ze daardoor niet die collectiewisselingen hebben. Je kunt er lang mee toe en zij blijven niet met enorme voorraden zitten. De arbeidsomstandigheden in de fabrieken in Vietnam en China worden regelmatig gecontroleerd en ze gebruiken verantwoorde, duurzame materialen. Op de website staat hun hele verhaal en filosofie. Leuk om eens te lezen!

Prijs-kwaliteit verhouding

Ik beveel deze broek echt aan. De Nordwand Pro kost €105, -. Ik vind dat een hele mooie prijs voor deze kwaliteit en functionaliteit van de broek. Ik zie dat RevolutionRace vaak prijsacties heeft als je je opgeeft voor hun community.

Kijk op de website van RevolutionRace voor meer gave outdoorkleding. Lees hier mijn review over de Monsoon Jacket Dames Chilli

Review: RevolutionRace broek ‘Nordwand Pro Pants dames’