De Rode Kruis Bloesemtocht is een begrip bij wandelend Nederland. Ruim 28.000 mensen deden er dit jaar weer aan mee. Tijdens deze wandeltocht loop je, omgeven door bloesempracht, door de mooiste delen van de Betuwe. Je kunt kiezen uit maar liefst 8 verschillende afstanden variërend van 8 tot 40 kilometer. Deze Bloesemtocht wordt gezien als een goede voorbereiding voor de Nijmeegse Vierdaagse of een van de andere Vierdaagsen. En het allerleukste is: je loopt nog voor een goed doel ook.

 

Bloesemtocht

Eerste keer Bloesemtocht

Ik deed dit jaar voor het eerst mee. Met een ticket van de Via Vierdaagse hadden we automatisch toegang tot dit evenement. Ik liep samen met mijn vriendin en wandelmaatje Anja. We hebben genoten. Een geweldig goed georganiseerde tocht door een, voor ons, nieuw landschap. We liepen het Parcours Oost en deden de 30 km. Wat was het mooi! Genieten van de prachtige bloesems en de mooie doorkijkjes.

De tocht begint en eindigt in Geldermalsen. De start is vlak bij het station, dus dat is gemakkelijk. Het parkeren is ook goed geregeld. Het wijst zich allemaal vanzelf, zoals alles zich tijdens deze tocht vanzelf wijst. Prima geregeld allemaal.

Vooraf was gezegd dat we tijdens deze tocht zouden ervaren wat het is om met heel veel mensen te lopen. Maar afgezien van het eerste stukje, waar we echt in colonne liepen, viel dat alles mee. De routes splitsen al snel op en we konden heel goed ons eigen tempo lopen.

Bloesems

De pruimen-, kersen-, en perenbomen stonden in bloei. De roze appelbloesem was er nog niet. Jammer, maar die bewaren we gewoon voor volgend jaar, want we komen zeker terug om ook het West Parcours te doen.

Jouw Bloesemtocht

Heb je deze bloesemtocht gemist? Dat geeft helemaal niets. Je kunt volop in de herkansing. De bloesems blijven nog wel even aan de bomen. Je kunt dit checken via Twitter @bloeseminfo . Daar vind je de actuele bloesemstand. Een prima informatieve website is bloesem.info, je vindt hier alles wat je weten wilt over de bloesems in de Betuwe.

Bloesemtocht vanuit Buren

Anja en ik waren erg onder de indruk van het stadje Buren. BurenStad heeft een prachtige bloesemwandeling van 10 kilometer (kan ingekort worden tot 7km) uitgestippeld. Het is een wandeltocht door het karakteristieke landschap van de Betuwe en begint en eindigt in Buren. Bekijk hier de 7/10 km route…

Speciaal voor de ervaren wandelaars is er ook een 18 km lange route, die zowel tijdens als buiten de bloesem periode gewandeld kan worden. Bekijk de 18 km route hier…