Tip: Wandelkleding kiezen, zo kan het ook

 • Tip: Wandelkleding kiezen, zo kan het ook

Dat ik het gros van de wandelkleding maar grauw en saai vind, daar schrijf ik graag over en daar kan ik ook helemaal los op gaan. Want zeg nou zelf: die afschuwelijk zittende kaki afritsbroeken, daar wil je toch niet dood in gevonden worden. Maar nu kreeg ik een leuke tip om het eens helemaal anders aan te pakken. Die tip wil ik je niet onthouden: Kijk eens verder dan de gebruikelijke outdoor spullen, bijvoorbeeld naar bedrijfskleding. Daar begrijpen ze het. Goede kwaliteit kleding, gemakkelijk in gebruik, onverslijtbaar, goede pasvorm en het ziet er ook nog leuk uit.  Uitstekend te gebruiken om in te wandelen. Wat wil je nog meer? De prijs? Zelfs die valt vaak mee.  

All weatherkleding als wandelkleding

Toen ik de tip kreeg dacht ik eerst dat het een grapje was. Maar ik ben toch maar wat gaan googelen en tot mijn verbazing werd ik helemaal enthousiast. Bijvoorbeeld bij Engelbert Strauss hebben ze super leuke All weather Winterjacks (3 in 1) in verschillende kleuren. Daar ook goeie broeken gezien: korte en lange in gave kleuren. Zelfs een werkbroekrok gevonden in een grappig dessin. Het loopt daar tot maat 48 voor dames, dat is ook wel fijn.

Wandelkleding
Een zeilbroek als wandelbroek.

Zeilkleding als wandelkleding

Eerder schreef ik al eens over de zeilbroek die ik meenam de Kilimanjaro op. Een supervondst. Wind- en waterdicht en het zit ook nog eens lekker. Veel beter dan de traditionele warme wandelbroek met daar overheen een regenbroek. Het heeft me echt gered daar bovenop die berg in een sneeuwstorm bij min 10. En al zeg ik het zelf; het ziet er toch supertof uit.

Out of the box

Grappig om te zien dat als je even ‘out of the box’ denkt, er heel veel mogelijkheden zijn. Ik moet ineens ook weer denken aan een lange afstandswandelaar die in het kader van gewichtsbesparing niet 2 broeken mee wilde nemen op reis (een wandelbroek en een nette broek). Hij bedacht dat hij ging lopen in een golfbroek. Dat vond ik pas slim: een broek gemaakt om in te sporten in alle weersomstandigheden en mét een leuk geruit motiefje. Top!

Wandelvrouw

2017-11-06T13:09:03+00:00

Laat een reactie achter

11 Reacties

 1. Colin 29 augustus 2016 at 13:11 - Reply

  Ik was in Amsterdam “aan de wandel” en volgens mij liep ik daar langs een hele leuke wandel/outdoorwinkel maar tsja aan de wandel en het was op dat punt (te) druk en dus liep ik de leuke etalage zo voorbij. Stom eigenlijk want wie weet was dit nou juist wel een winkel geweest waar ze leuke wandelkleding hebben. Ik ben maar klein dus je snapt waar de rits van de afritsbroek bij mij hangt … geen optie!

  Steeds meer leuke en hippe sportsetjes komen in mijn kast voor de trainingen van de buitensportschool, maar de collectie wandelkleding is echt diep bedroevend in mijn kast. Ga dus even kijken naar jouw tip!

 2. Mirjam Klever 30 augustus 2016 at 16:26 - Reply

  Herkenbaar verhaal. een afritsbroek vind ik helemaal kansloos, die heb ik ook niet. Wel een zwarte (veilige kleur) outdoorbroek. Maar inmiddels ben ik wel helemaal fan van het wandelrokje en heb er al 2 aangeschaft. Genoeg om de zomer mee door te komen ;-). Shirtjes vind ik nooit zo moeilijk, die zijn er genoeg. Zeker als je bij andere sporten gaan kijken voor iets leuks !!

 3. Marleen 31 augustus 2016 at 07:07 - Reply

  Wat ik bij niet-specifieke wandelbroeken vaak mis is het ademend vermogen. Ik ga uitsluitend voor de Zweedse vos.

 4. Abhilasha 20 september 2016 at 16:56 - Reply

  welke naam verschuilt achter de zweedse vos??

  • wandelvrouw 20 september 2016 at 21:04 - Reply

   Fjallraven is het merk dat een vos in zijn logo heeft.

 5. Thea 6 oktober 2016 at 10:42 - Reply

  Haglofs heeft bepaalde broeken met verschillende lengtematen en van goede stretchmateriaal. Heb je korte benen dan is dit merk zeker een aanrader met super pasvorm

 6. Aiko 26 november 2016 at 08:43 - Reply

  Ik wandel bijna altijd in legerbroeken .zomers lekker koel en s’winters doe ik er thermo kleding onder en dat voldoet bij mij prima en het kost bijna niks . maar dat is persoonlijk zoals veel dingen .

 7. Maike 3 december 2016 at 13:49 - Reply

  Leggings! Met een iets langer shirt en leuke geruite houthakkersblouse erover: klaar. Leggings zitten zo lekker.. voor mijn camino heb ik iig één Icebreaker legging aangeschaft. Ze zijn een beetje duur maar ik geloof dat je er ook jaren mee vooruit kan. Lekker wandelen in die tights! 😀

  • wandelvrouw 3 december 2016 at 15:34 - Reply

   Je hebt helemaal gelijk. Heerlijk die legging met wandelrokje.

 8. Yolanda 26 november 2017 at 22:19 - Reply

  Hardloopkleding – Ski shirts – Ik heb klein budget dus slaag vaak bij TerStal – Lidle – Aldi – Action.

 9. Yolanda 26 november 2017 at 22:19 - Reply

  Hardloopkleding – Ski shirts – Ik heb klein budget dus slaag vaak bij TerStal – Lidle – Aldi – Action.