“Er staat helemaal niets over Wandelen & Afvallen op je Wandelvrouw website, of kijk ik er overheen?” Oeps, denk ik als ik het berichtje lees. Dat is inderdaad niet handig. Ik heb mijn Wandelvrouw website de laatste tijd een beetje op het tweede plan gesteld. Zo druk was ik met het Wandelen & Afvallen Platform. Dat moet ik echt nu goed gaan maken. Ik ga je vertellen wat er allemaal is gebeurd.

Hoe ver ben je op de hoogte?

Laat ik het verhaal even helemaal vertellen. Ik leidde mijn happy leven. Ik wandelde in februari 2020 nog naar Santiago de Compostela, had een geweldige Fiets- en Wandelbeurs waar ik toffe lezingen mocht geven en was in Oostenrijk toen de coronacrisis uitbrak. Ik kon net op tijd thuis komen.
Als snel bleek dat het overvol geplande jaar helemaal leeg liep. Alle opdrachtgevers trokken hun opdrachten in. Mijn agenda was in éen klap leeg. Eerlijk gezegd vond ik dat niet eens zo heel erg. Ik liep inkomsten mis, dat wel. Maar ik stond ook op het punt om een contract bij een uitgever te ondertekenen om een lifestyle boek te schrijven over wandelen en afvallen. Daar zou ik dan nu mooi alle tijd voor hebben. Tot de uitgeverij belde om te zeggen dat ook zij alle projecten ón hold’ hadden gezet. Wat nu?

Zoals ik altijd doe als ik antwoorden nodig heb; ik ging wandelen. Coronabestendig wandelen in de buurt, dat dan weer wel. Al wandelend bedacht ik dat ik mijn oude plan om een online trainingsprogramma te maken voor Wandelen & Afvallen – veel werk, geen tijd – nu kon gaan waarmaken. Zo gezegd zo gedaan.
Nouja, zo gemakkelijk ging het natuurlijk niet. Allereerst het programma. Ik had natuurlijk al heel veel materiaal verzameld. Ik had immers jarenlang studie gedaan naar de effecten van wandelen op afvallen en als lifestyle coach weet ik alles over effectief bewezen interventies bij het afvallen. Maar nu moest het samenkomen in een online programma. Daar gingen heel wat hoofdbrekens inzitten.

Ik zal je niet vermoeien met het hele proces, maar er komt ook veel techniek bij kijken. Ik bouwde mijn eigen Wandelen & Afvallen website, schreef daar ook de eerste blogs voor, koppelde het met mailprogramma’s en een betaalprogramma. Richtte de online omgeving in en maakte een community. Alle teksten werden nagekeken (dank Lisette) en het hele platform werd van onder tot boven getest. En toen kon het live!

Wandelen & Afvallen

Waar ik zo op hoopte, gebeurde ook. Er meldden zich in één week ruim honderd deelneemsters en een enkele deelnemer bij het Programma. Enthousiaste reacties en meteen een levendige community. Daar krijg ik nou energie van. Gemotiveerde mensen die er echt zin in hebben om hun oude, niet zo effectieve gewoontes achter zich te laten en een start te maken met wandelen en afvallen. Ik vind het geweldig om mensen daarin de weg te wijzen en ze te helpen met hun vragen.
Het is heerlijk om te delen hoe je wandelen effectief kunt gebruiken om slanker, fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Wandelen is zo’n geweldige manier om aan je gezondheid te werken, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik raak daar niet over uitgepraat. Ik ben ook met wandelen & Afvallen gewoon met mijn hobby bezig. Hoe leuk is dat.

Wandelvrouw

Al die tijd dat ik aan het Wandelen & Afvallen Platform werkte heb ik Wandelvrouw een beetje verwaarloosd. Dan kon ook. In de hevigste coronamaanden kwamen er toch zo’n 80.000 bezoekers per maand een kijkje nemen. Allemaal op zoek naar mooie wandeltochten in Nederland. Inmiddels is de coronacrisis op zijn retour en beginnen de opdrachten voor Wandelvrouw ook weer binnen te stromen. Mijn eerste persreis ging richting Zuidoost Friesland. Daar een heerlijk wandelweekend gehad. Het weekend erna ging ik mee met Els Groot van Vinaventura om te wijnwandelen. Super!
Er ligt al weer van alles klaar om te posten.

Stay tuned.

wandelen en afvallen logo