Nog 21 dagen tot de Nijmeegse Vierdaagse…..

Dit wordt een kort blog, want er valt weinig te melden over mijn wandeltrainingen. Ik heb namelijk afgelopen week bijna niet gewandeld. Ik heb het nagekeken op Endomondo (de App waarop ik mijn wandelingen bijhoud) en ik heb alleen woensdagmorgen de zogenaamde #startjedagwandeling naar de vuurtoren gemaakt. 10 Kilometer. Dat is alles. Einde blog.

 

Wel bewogen

Nee hoor, niks einde blog. Er valt namelijk van alles te melden. Ik heb namelijk wel behoorlijk ‘bewogen’ afgelopen week. Meegedaan aan een tennistoernooi in 2 categorieën en ik was in de sportschool te vinden. “Doe je even mee met het total body kwartiertje?” vroeg de fitnessbegeleider. Ach, waarom niet.  Weer eens wat anders. Squats, lunges, zwaaien met de kettlebell en opdrukken. Toen ik nog elke week met de bootcamp meeging was dit appeltje-eitje. Dus nu liet ik ook even zien wat ik kan. ‘Dat gaat lekker,” zei de fitness leider. “Nog een rondje doen?” Ja, tuurlijk. Het was beter van niet geweest. Wat een spierpijn de volgende dag! Vooral het opstaan vanuit zittende positie was zeer pijnlijk. Op de tennisbaan ging het best aardig als ik ‘warm’ was. Maar het bukken om een bal van de grond te rapen was wel een dingetje.

 

Post uit Nijmegen

De Nijmeegse vierdaagse komt nu echt dichterbij. Aflopen week viel de brief van de Via Vierdaagse in een KWBN-enveloppe in de bus met daarin de button die toegang geeft tot het KWBN Meetingpoint en het aangrenzende Pluspoint. Daar kunnen leden van de bond eten, drinken, plassen en verzorging krijgen. In de enveloppe ook 4 muntjes voor een warme maaltijd. Top!

Ook kreeg ik een mail van de tijdelijke campinghouders Frank en Niels. Daar werd ik ook weer vrolijk van. Anja en ik hebben heel lang getwijfeld over of we niet toch op zoek zouden moeten gaan naar een echt bed, maar uiteindelijk kozen we toch voor de gezelligheid van de camping. En zeg nou zelf: een camping met een wellness area met hottub en sauna, wie heeft het?

 

Blog Nijmegen 3 27-6Spullen zoeken

We zagen er wel tegenop om met 40 kilometer in de benen echt te moeten kamperen. Niet zo lang geleden deden we dat 1 nachtje op Texel toen we Om ’t Eiland liepen. Het bleek erg mee te vallen. We misten stoelen, hebben liever niet meer dat er ’s nachts mannen op onze tent vallen en het bleek erg vochtig buiten zo vroeg in de morgen, maar verder was het oké. We houden dus vast aan het kampeerplan. We gaan voor de luxe uitvoering. Anja heeft deze week wel een mega grote tent geleend en voor proef alvast opgezet. Ik heb campingstoelen uit de berging gehaald, gezocht naar de fietsendrager (fietsen gaan mee) en zal straks kijken of de dikke opblaasbedden nog goed zijn.

 

Spullen kopen

Veel spullen heb ik niet meer nodig. Alles wat ik kan bedenken is aanwezig, getest en goed bevonden. Ik ben alleen nog aan het zoeken naar hoofdbedekking. Stel je voor dat het wel heel warm wordt tijdens de Vierdaagse, dan is het fijn om iets op mijn hoofd te hebben. Maar ik kom er niet helemaal uit wat dat dan moet zijn. Snel maar weer eens gaan outdoor shoppen, mijn grote hobby. Ik heb ook een nieuw wandelrokje verdiend. Ik ben kilo’s afgevallen en bijna op mijn streefgewicht.

 

Nog 21 dagen

waterlandse poldertochtWe hebben nog even tijd. Ik ga kijken of ik deze week ergens nog 40 km kan wandelen. Dit weekend gaat dat niet lukken, dan ben ik te gast in Laag Holland. Daar hebben we een prachtig divers programma om het gebied te leren kennen. Zondag wandel ik de Waterlandse Poldertocht. Een unieke en eenmalige tocht door het boerenland rond Broek in Waterland. Omdat er dit jaar niet geschaatst kon worden is er een tocht voor wandelaars uitgezet. Wel helemaal in schaatsstijl met onderweg koek en zopie, stempelposten en verassende activiteiten op boerenerf. Volgens mij een hele leuke en verrassende tocht over de weilanden, boerenpaden, door natuurgebieden, waar je zo af en toe je door een boot wordt overgezet.  Wanda (van de website www.WandaWandelt.nl) en ik lopen de 13 km. Dat is lang geen 40 km, maar wel heel erg leuk.

Ik laat het je weten via Facebook, Twitter en Instagram.