VAKANTIETIP!!!!

Voor Noord-Brabant en de Belgische Kempen

 

Zin om samen met de kinderen in de natuur op pad te gaan, maar wil je niet ‘zomaar ergens’ wandelen?  Zoek je iets waar je vies mag worden, maar wel het liefst met een toilet en een drankje binnen handbereik? En je bent in de buurt van Noord-Brabant of de Belgische Kempen? Bingo! Zoek niet verder, download de allernieuwste wandel-app voor kinderen, genaamd: Vossenstreken. Gratis in de App Store en Google Play Store!

 

Met Vossenstreken wordt een wandeling ineens een familieavontuur. Deze wandel-app is speciaal voor kinderen van 5-12 jaar en hun (groot) ouders. Het is heerlijk om er samen op uit te gaan en ondertussen opdrachtjes doen, zodat de ‘gewone’ wandeling een echte natuurbeleving wordt. De kinderen vinden het zeker leuk!

Wandel-app 

Schud je billen als een das, leer fluiten op een eikeldopje, speel tikkertje tussen de bomen of herken de geluiden van de gaai. Beleef de natuur met Vossenstreken! Een superleuke wandel-app voor de hele familie met verrassende routes in Brabant en de Belgische Kempen, die het hele jaar gelopen kunnen worden. Voorkennis is niet nodig en elk gezinslid komt aan bod: voor de oudste, snelste, slimste, kleinste of meest ondernemende in het gezelschap is er een opdracht. Onderweg wordt op een speelse manier van alles over het gebied en de omgeving verteld: over de planten en dieren, maar ook over het culturele erfgoed. De routes zijn met hun gemiddeld  drie kilometer prima te doen voor kinderen en er is altijd horeca in de buurt voor de nodige ontspanning.

Spelend kind, fotograaf Maria van der Heyden

Wandelen met kinderen op 17 locaties

In totaal komen er bij 17 locaties in Noord-Brabant en in de Kempen (België) routes met elk twee of drie themawandelingen. Zo is de keuze en het gebied waar gezinnen kunnen gaan wandelen behoorlijk groot. Momenteel zijn de volgende 33 themawandelingen beschikbaar:

 

Noord-Brabant

 • Kasteel Tongelaar te Mill
 • Kasteel Nemelaer te Haaren
 • Kasteel Heeswijk bij Heeswijk-Dinther
 • Tilburg-Centrum
 • Moerenburg te Tilburg
 • Stadsbos013
 • Landgoed Mattemburgh te Bergen op Zoom
 • Fort Altena bij Werkendam

 

Vlaanderen

 • Merode den Eik in Laakdal
 • Fort van Duffel te Duffel
 • Merksplas-Kolonie te Merksplas
 • Wortel-Kolonie te Wortel

 

Zie www.vossenstrekenapp.com voor meer informatie over de bijbehorende thema’s en locaties.

Badges van buitenbaas Robin

In elk gebied is een route uitgezet, waarbij gekozen kan worden voor een bepaald (natuur)thema dat uniek is voor het gebied. Vleermuizen bijvoorbeeld, roofvogels, of kastelen. Op die manier kunnen de wandelingen ook meerdere keren gelopen worden en zijn ze telkens weer anders.

In alle routes komt één centraal figuur terug: buitenbaas Robin met zijn Vos. Hij is de virtuele natuurbeheerder van alle gebieden waar de wandelingen gemaakt kunnen worden. Daarmee heeft hij zoveel werk, dat hij geholpen moet worden door de kinderen. Als beloning kunnen kinderen badges verdienen, die ze later kunnen inwisselen tegen leuke prijzen.

tassenbutton vossenstreken, fotograaf Raymond Roovers
Fotocredits titelfoto: Maria van der Heijden