Dat wandelen goed is voor je gezondheid, hoef ik je niet te vertellen. En hoe leuk zou het zijn als je collega’s ook enthousiast zijn om samen een rondje te wandelen in de pauze? Niet iedereen vindt wandelen even leuk, zeker niet met regenachtig weer. Maar zodra ze de voordelen van wandelen ervaren, zijn ze al sneller geneigd om het vaker te doen. En zelfs je werkgever kan dat stimuleren. Het heeft een positief effect op de werknemers, waar het hele bedrijf van profiteert. Maar hoe stimuleer je wandelen op het werk? In dit artikel zetten we een aantal tips op een rij.

Wandelen en werk combineren

Werkgevers hebben er in principe natuurlijk weinig mee te maken wat werknemers buiten werktijd doen. En daarom is het slim om te kijken naar mogelijkheden om wandelen en werk te combineren. Dat maakt het meteen een stuk aantrekkelijker. Stimuleer bijvoorbeeld een wandeling tijdens de lunch of het wat vaker halen van een kopje thee of koffie. Voor jezelf en voor collega’s! Maak één keer per week een wat langere wandeling met het team en gebruik het meteen om met elkaar te brainstormen over een bepaald onderwerp. Dan heb je twee vliegen in één klap.

Een wandelchallenge bedenken

Met behulp van een wandelchallenge motiveer je je medewerkers om extra stappen te zetten. Het is goed om een bepaald doel vast te stellen en daar leuke prijzen aan te verbinden. Bijvoorbeeld: wie haalt als eerste de Eiffeltoren? Dan gaat het natuurlijk om het figuurlijke aantal stappen en kilometers. Tegenwoordig zijn er heel veel soorten apps waarmee je een challenge kunt organiseren en het aantal stappen goed bij kunt houden. Ontdek bijvoorbeeld de 4 leukste apps voor wandelaars.

Wandelgear sponsoren

Als je een beetje professioneel aan de slag wilt gaan met wandelen, heb je natuurlijk ook de juiste wandelgear nodig. En wat als hier het logo van het bedrijf op staat? Dan zorgt dat meteen op een slimme manier voor reclame. Voor werkgevers is het dus een heel goed idee om de werknemers te voorzien van bijvoorbeeld sportkleding of bidons met het logo erop. En wist je dat je zelfs stappentellers kunt bedrukken met logo? Zo kunnen ze heel makkelijk zelf de stappen bijhouden voor de wandelchallenge. Op deze website geef ik nog meer inspiratie voor wandelspullen die van pas kunnen komen tijdens een langere wandeling. Bedrijven kunnen een leuk pakket samenstellen met een sporttas, wandelkleding en een bidon. Een sportief geschenk!

Maak als werkgever gebruik van de bovenstaande tips of stimuleer je werkgever eens om wat extra aandacht te schenken aan wandelen op de werkvloer. Let’s go!