Lopen langs linies: wandelen langs de waterlinies van Nederland

Dit maal presenteert Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig een wandelgids voor de cultuurhistorisch geïnteresseerde wandelaar, met 13 wandelingen van 8 tot 20 km langs de vele waterlinies van Nederland. Er zijn 10 rondwandelingen en 3 lijnwandelingen. 

De waterlinies zijn delen van ons land die onder water gezet konden worden om zo een vijandige opmars te vertragen. De waterlinies hebben inmiddels hun nut verloren. Toch zijn de restanten of vakkundig gerestaureerde linies tegenwoordig op veel plekken goed te zien en is het er mooi wandelen. Vanaf de dijkjes heeft de wandelaar prachtig uitzicht over het omringende land. In deze wandelgids wordt gewandeld rondom negen uiteenlopende waterlinies die samen een goed beeld geven van de verdediging van ons vaderland.
De auteurs Rob Wolfs en Rutger Burgers staan garant voor een verzorgde wandelbeschrijving. Ik kan niet wachten om op pad te gaan en met dit leuke onderwerp krijg ik zeker mijn man mee.

De wandelgids is voor € 16,95 te koop bij de betere boekhandel in Nederland en België en op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Of bestel de gids via deze link en ik krijg er een kleine provisie van. Het maakt voor de prijs niets uit.

PS Je kunt trouwens alle wandelgidsen van Uitgeverij Onregelmatig winnen. Ik schreef er over in deze blogpost: Wandelgidsen met een thema; win ze allemaal