Wandelen in het spoor van Marsman

Het is elke weer een feestje als een nieuwe wandelgids van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig op de deurmat valt. Deze keer is het de gids ‘wandelen door oneindig laagland’. Het beschrijft 15 dagtochten van 15 kilometer tussen de grote rivieren. Met 70% zandpadgarantie. Dat is helemaal top.

De gids is geschreven door wandelauteurs Rob Wolfs en Ad Snelderwaard. Zoals zo vaak bij deze uitgever, is het een wandelgids met een thema. Deze keer proberen de auteurs er achter te komen hoe het toch komt dat Neêrlands rivieren onze dichters en kunstenaars zo inspireren. Het leverde 15 -inderdaad zeer inspirerende- wandelingen op die in deze gids zijn gebundeld.

De auteurs schrijven:

“We vinden het allebei een schitterend gebied: plat, nat en weids. Nergens spiegelen de befaamde Nederlandse wolkenluchten zich mooier dan in deze brede rivieren.”

De wandelgids is voor € 16,95 te koop bij de betere boekhandel in Nederland en België en op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Of bestel de gids via deze link en ik krijg er een kleine provisie van. Het maakt voor de prijs niets uit.

PS Je kunt trouwens alle wandelgidsen van Uitgeverij Onregelmatig winnen. Ik schreef er over in deze blogpost: Wandelgidsen met een thema; win ze allemaal