61-60-14-95-94-2-1-12-9-54-55-50-67-66-63-62-60-61

Ik ging zonder veel voorbereiding richting vakantiepark Duc de Brabant. Ik had gewoon zin in een weekje een andere omgeving. Wat ik wel wist, was dat rondom het vakantiepark prima gewandeld kon worden én dat het midden in het wandelnetwerk van Noord-Brabant lag. Ik kon dus mijn eigen wandelroute plannen, met een zelfgekozen lengte, zo vanuit de voordeur van het vakantiehuisje. Dat was precies wat ik deed toen in het vakantiehuis kwam. Ik startte de routeplanner en bedacht een 13,5 km lange route. Kom, ik neem je mee.

Wandelnetwerkwandelen. Dat is een uitstekend galgje-woord. Trouwens wel eentje waarover discussie zal ontstaan. Is knooppuntwandelen, of netwerkwandelen of keuzepuntwandelen niet een beter woord? Mij maakt het niet uit. Wat mij wel interesseert is dat het wandelnetwerkwandelen een enorme vlucht heeft genomen. Bijna heel Nederland is nu bedekt. Wil je weten hoe het werkt? Lees dan dit blog: Wandelnetwerken, wandelknooppunten – Hoe werkt het?

Een verrassingstocht

Zoals gezegd, ik had me niet heel goed voorbereid en ik ken Noord-Brabant ook niet heel goed. Ik startte de computer en zocht naar vakantiepark Duc de Brabant. De route die ik tekende was dan ook een beetje een gok. Ik zocht de groene gebieden op, koos nummers langs een meertje en maakte er een rondje van. Veel diepere gedachtes zaten er niet achter. Ik liet me verrassen.

Omdat ik in het vakantiehuisje natuurlijk geen printer had, nam ik de cijfers over op een blaadje en ging daarmee op pad. Normaal gesproken had ik wel een kaartje uitgedraaid, maar nu moest het maar even zo. Ik liet me echt verrassen.

briefje met wandelkooppunten van het wandelnetwerk

Paaltje 61

Mijn eerste nummer op mijn blaadje was paaltje 61. Die stond niet bij de ingang van het vakantiepark. Ik moest dus kiezen of ik links of rechts zou gaan. Ik koos rechts. Het leek me het meest waarschijnlijk dat het paaltje op de kruising zou staan. Dat klopte. Het volgende nummer op mijn lijstje was 60.

Haha, de pijl richting 60 wees in de richting waar ik net vandaan kwam. Ik liep weer terug naar de ingang van Duc de Brabant, ging daar voorbij en passeerde op een tiental meter mijn vakantiehuisje. Zo, de eerste kilometer had ik er al opzitten. 😊

Nummers en gele pijlen volgen

Zonder kaartje is het wel opletten. Ik miste bijna de eerste gele pijl, zo lekker was ik aan het doorstappen over de weg. De pijl wees het bos in. Fijn! Het zou een hele mooie en verrassende wandeling worden.

Wandel je mee met de foto’s.

Wandelnetwerrkwandelen vanaf Landal Duc de Brabant
Ik start natuurlijk bij de hoofdingang van vakantiepark Duc de Brabant.

wandelnetwerk BrabantHet eerste paaltje van mijn lijstje staat op de hoek van het vakantiepark.

wandelnetwerk BrabantTussen de paaltjes door volg ik de gele pijlen.

Wandelen in BrabantDit soort obstakels om het fietsers lastig te maken?

wandelnetwerk BrabantWandelen door het bos.

De gele trilzwamDe gele trilzwam vlamt mooi op tussen de verder gedekte kleuren van het bos.

netwerkwandelenAan de ene kant bos, aan de andere kant weilanden.

huisje in het bos
Huisje in het bos. Je zal hier maar wonen, denk ik dan altijd.

keuzepuntwandelingHier dus niet in.

Aangekomen bij het eerste meer op mijn kaart.
Landgoed De Utrecht
Zoals je ziet heeft het behoorlijk geregend afgelopen dagen.
Landgoed De Utrecht
Later zie ik dat ik hier over Landgoed De Utrecht wandel.
De Flaes
Wat een teleurstelling. Ik zag de toren al van verre en nu blijkt dat er een euro in moet, om hem te beklimmen. Een euro die ik niet bij me heb.
De Flaes
De toren, die De Flaes heet, was op zich al een verrassing, dus ik kan niet echt teleurgesteld zijn. Wat is hij leuk!
Informatiebord
Wandelen langs de oevers van de Raamsloop en de Reusel. Dat beloofd wat.
Wandelnetwerkwandelen
Wow, meteen al mooi hier.
Wandelnetwerkwandelen langs de oevers van de Raamsdonk en de Reusel
Flinke hoogteverschillen.

Wandelen op Landgoed de Utrecht

Wandelnetwerkwandelen langs de oevers van de Raamsdonk en de Reusel

Wandelnetwerkwandelen langs de oevers van de Raamsdonk en de Reusel

omgevallen boom

Landgoed De Utrecht
Dan kom ik op de openbare weg. Ik denk dat ik aan het laatste, minder bosachtige stuk van mijn wandelroute begin.
Half bos, half weiland
Nog een stukje langs huizen.

Landal Duc de BrabantDaar zie ik het Landal vakantiepark al weer liggen.

Wandelnetwerkwandelen vanaf vakantiepark Duc de Brabant

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo’n leuke en afwisselende wandeling zou worden. Bij toeval plan ik mijn route langs de uitkijktoren De Flaes, die echt geweldig is, en het stuk langs de oevers van de Raamsloop en Reusel was wonderschoon.

Ben je, of ga je naar vakantiepark Duc de Brabant? Dan beveel ik je deze route van harte aan.

netwerkwandelen routekaart met nummers